Nekada zvijezda Serije A, sada robijaš: Reketarenje, zloglasne metode, mafija i dugogodišnji zatvor

Presuda stigla u utorak

Nekada zvijezda Serije A, sada robijaš: Reketarenje, zloglasne metode, mafija i dugogodišnji zatvor

A. Čaušević

Prije nekih 15-ak godina igrao je na vrhuncu karijere, promijenio je niz velikana na Apeninima, a čak je igrao i za reprezentaciju, a sada ga čeka zatvor.

Većina ljubitelja Serije A dobro je upoznata sa kvalitetima omalenog i brzonogog Fabrizija Miccolija koji je imao sjajnu desnu nogu i bio je zaista odličan napadač.

Miccolli je utorak osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora. 

Prema odlukama sudija Miccoli je napravio nasilnu iznudu novca uz pomoć Maura Lauricelle, mafijaša i šefa mafije u Palermu koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Nekadašnji član Nerazzurra će sa svojim advokatima izabrati zatvor u kojem će odlužiti kaznu, a Gazzetta dello Sport piše da mu je "robijanje" neizbježno, bez obzira na najavljenje žalbe.

Sva priča je počela prije skoro deset godina kada je Miccoli pokušao da uzme 12.000 eura i to pod nasiljem i prijetnjama. Da bi iznudio novac od Andre Graffagninija, gazde jednog noćnog kluba, navodno se služio zloglasnim mafijaškim metodama.

Na snimcima se može čuti kako je Miccoli vrijeđao i Giovanija Falconea, sudiju kojeg je 1992. godine ubila italijanska mafija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miccoli se izvinio za svoje gestove, tvrdio je da uopšte nije znao da je njegov prijatelj Lauricella mafijaš, ali ta priča kod sudija nije prošla.

Najveći trag je ostavio u Palermu gdje je igrao od 2007. do 2013. godine. Bio je član Juventusa, igrao je i za Fiorentinu, a jedno vrijeme i za Benficu. Od fudbala se oprostio prije šest godina. Posljednji klub u karijeri bila mu je Birkirkara na Malti.

Top Komentari

zajid08
Pa moj mikoli, zasto...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi