Nekadašnja zvijezda italijanske Serije A tri i po godine iza rešetaka

Miccoliju potvrđena kazna

Nekadašnja zvijezda italijanske Serije A tri i po godine iza rešetaka

M. Šljivak

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije i član mnogobrojnih ekipa iz Serie A Fabrizio Miccoli naredne tri i po godine provest će u zatvoru.

Apelacioni sud u Palermu potvrdio je 40-godišnjem Miccoliju kaznu od tri i po godine zatvora zbog organizovanog kriminala, koja je donesena u oktobru prošle godine.

Miccoli je zajedno sa Maurom Lauricellom, sinom šefa sicilijanske mafije, iznudio 12.000 eura od vlasnika lokalne diskoteke. Pritom je koristio nasilničke metode i to ga je na kraju skupo koštalo.

Sa druge strane njegov saučesnik je osuđen na godinu dana zatvora i on će veoma brzo izaći na slobodu s obzirom na to da je iza rešetaka od samog pokretanja postupka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miccoli je u bogatoj fudbalskoj karijeri igrao za Juventus, Perugiju, Fiorentinu, Benficu, Palermo, Lecce i Birkiraku, gdje je 2015. godine završio karijeru.

Za selekciju Italije je nastupio 10 puta i postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi