Romano otkrio Salihamidžićevu tajnu koju su znala samo tri čovjeka: "Život mi se promijenio"

Poznati transfer guru

Romano otkrio Salihamidžićevu tajnu koju su znala samo tri čovjeka: "Život mi se promijenio"

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić je proljetos povukao hrabar potez koji je na neki način značio i kraj njegovog mandata na poziciji sportskog direktora Bayerna. Poznati transfer guru Fabrizo Romano je otkrio kako je saznao za Bracinu tajnu za koju su znala samo tri čovjeka.

Novinar i transfer guru Fabrizio Romano je jedna od najvažnijih figura u modernom fudbalu prvenstveno zahvljajući svojoj pouzdanosti kada su u pitanju dešavanja na fudbalskoj pijaci.

Italijan je veliki prijatelji i poznanik sa brojnim menadžerima, dok ima i odličan odnos sa Erlingom Haalnadom s kojim je sjedio na večeri prije nego što se Norvežanin odlučio za Manchester City.

Prije nekoliko dana Romano je gostovao u emisiji Bobo TV Cristiana Vierija. Od brojnih anegodata ispričao je onu koja mu je promijenila život kao što je sam priznao.

Riječ je o odluci Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna da smijene Juliana Nagelsmanna sa trenerske pozicije u Bayernu.

“U Njemačkoj je teško biti ispred Bilda koji ima svojevrsni monopol na sve. Ipak, neko me nazvao u martu i rekao mi: 'Nagelsmann van, Tuchel unutra'."

Oglasi

"Bayern, koji je igrao sjajno u Ligi prvaka, bio je prvi u ligi, primio je samo dva gola u Evropi. Ukratko, nešto neobjašnjivo, kao da mi danas govore Simone Inzaghi van, Antonio Conte unutra u Interu."

Kažu mi "večeras skidaju Nagelsmanna, a ne na kraju sezone". Takve vijesti mogle bi napraviti veliku zbrku, pogotovo ako nisu istinite."

"Zovem izvore blisku Bayernu i Nagelsmannu, ali niko se ne javlja. Postajem sumnjičav. Čujem drugu osobu i kaže mi: 'Znamo samo nas trojica, kako si to uspio saznati? Sve je istina, objavi informaciju jer će večeras izaći vijest.'"

"U tom sam trenutku bio u poteškoćama u odnosima s Bayernom, ali sam odlučio vjerovati svom izvoru i proširiti vijest. Totalni šok, lančane reakcije."

"Minut kasnije zovu me iz Nagelsmannovog tima da to demantuju, a iz Bayerna su bijesni jer to još nisu priopćili Nagelsmannu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dakle, stigao sam to objaviti prije nego što je Bayern tu vijest sapštio treneru. Ta vijest mi je promijenila život."

Salihamidžić i Kahn su djelovali samoinicijativno, a zbog odluke da smijene Nagelsmanna na kraju sijene su platili ceh jer su obojica napustila Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi