Više ne postoji nijedna dilema: Fabrizio Romano objavio ime Mbappeovog novog kluba

Od ljeta neće biti u Parizu

Više ne postoji nijedna dilema: Fabrizio Romano objavio ime Mbappeovog novog kluba

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je tokom ljeta ostao u Parizu, ali i dalje nije potpisao novi ugovor s PSG-om s kojim je bio u svađi u proteklom periodu.

Uprava PSG-a pokušavala je natjerati Mbappea da ode ovog ljeta kako bi zaradili novac od njegovog transfera, ali je svjetski viceprvak odbijao da ide bilo gdje osim u Real Madrid.

Osim toga, ranije ovog ljeta je rukovodiocima PSG-a saopštio da nema namjeru da produži ugovor, sve kako bi narednog ljeta kao slobodan prešao u Madrid. Klub ga je kaznio odstranjivanjem iz ekipe, zbog čega je propustio japansku turneju i prvo kolo Ligue 1, no potom je vraćen u ekipu.

Ipak, čini se da je nogometašev plan ostao isti i da i dalje ima želju da kao slobodan pređe u Real Madrid, koji bi mu pritom dao ogroman potpis za bonus.

Sada je transfer guru Fabrizio Romano, čovjek koji se smatra najvjerodostojnijim za neslužbene izvore transfera, rekao da će Mbappe od ljeta 2024. godine igrati u drugom klubu i da neće biti na Parku prinčeva. Vjeruje da će nositi dres Reala.

Oglasi

"Kylian Mbappe odlučio je da neće primiti svoj bonus za vjernost za ostanak u PSG-u (80 miliona eura 1. avguta 2024.). Koliko sam čuo, njegovo odredište od idućeg ljeta bit će Real Madrid, besplatno ili uz određenu klauzulu", poručio je Romano.

S obzirom da su ga platili Monacu 180 miliona eura, u PSG-u ne žele da takvog nogometnog majstora koji ima samo 24 godine izgube bez odštete.

Žele s Mbappeom ugovor koji će im garantovati da neće otići besplatno na kraju sezone. Postoji opcija da potpiše ugovor do ljeta 2025. godine, ali pod uslovom da ga PSG mora prodati narednog ljeta po određenoj cijeni.

Sve to govori da je Mbappe odlučniji nego ikad da zaigra u klubu svog djetinjstva, ali cilj je svih da ipak od transfera na kraju PSG i nešto zaradi.

Klub sa Parka Prinčeva je uspješno započeo grupnu fazu Lige prvaka, pošto je u susretu prvog kola savladao Borussiju iz Dortmunda rezultatom 2:0. Mbappe je načeo vicešampiona Njemačke pogotkom sa bijele tačke u 49. minutu.

„Smatram da je Mbappe najbolji igrač na svijetu. Ne radi se samo o njegovoj vještini sa loptom, ima i izražene karakterne kvalitete. Zadovoljstvo je vidjeti ga kako se ponaša u svlačinoci. Pravi je vođa i uvijek je nasmijan“, rekao je španski strateg Luis Enrique sinoć nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Enriqueovi izabranici naredni meč igraju u okviru francuskog prvenstva, pošto će u nedjelju od 20:45 u Parizu gostovati Marseille.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti