Raskrinkan je Fabrizio Romano: Ozbiljne prevare i ogromna zarada, za objavu uzme 1.000 eura!

Danci iznijeli ozbiljne optužbe

Raskrinkan je Fabrizio Romano: Ozbiljne prevare i ogromna zarada, za objavu uzme 1.000 eura!

Admin Čaušević

Na sada već čuvenu frazu "Here we go" je čuo praktično svaki ljubitelj fudbala. Koristi je Fabrizio Romano kada želi najaviti neki transfer, međutim izgleda da se iza sve krije prevara i da poznati Italijan koristi svoj utjecaj da zaradi novac.

Romano je proteklih godina izgradio status neslužbene potvrde transfera i kada on objavi nešto onda se posao smatra završenim te sve bude realizovano kroz nekoliko sati.

Ipak sada iz Danske stižu sumnje u njegov rad i Italijan je suočen sa ozbiljnim optužbama da je plaćenik i da uzima obilan novac za svoje usluge.

List Tipsbladet je optužio Romana da je "glasnogovornik vijesti koje menadžeri žele nametnuti" i da čak profitira u zamjenu za objavljivanje na društvenim mrežama te se njegove objave mogu protumačiti kao reklame.

Ove optužbe dolaze nakon istrage koju je danski medij proveo nakon što je Romano obavijestio javnost o situaciji u kojoj se nalazi Roony Bardghji, igrač Kopenhagena.

Oglasi

"Roony Bardghji, čudan slučaj jednog od najboljih talenata u Evropi. Od najboljeg strijelca s 10 golova za Kopenhagen do nula minuta u prvim utakmicama 2024. godine."

"Razlog je taj što Bardghji nema namjeru potpisati novi dugogodišnji ugovor i sada ga čekaju pregovori s nekim od najboljih klubova u Evropi" objavio je Romano na svojim društvenim mrežama.

Ovu informaciju demantovao je Kopenhagen te je naveo lokalne medije da istraže istinitost u samoj objavi što su na kraju i uradili.

U teoriji, Romano je koristio kompaniju Memmo kao posrednika u zamjenu za plaćanje da se željene informacije pojave na njegovim kanalima gdje imaju rekordne brojke.

Najpoznatijeg transfer gurua današnjice prati 20 miliona pratitelja na X (bivši Twitter), dva miliona pretplatnika na YouTubeu i 27 miliona pratitelja na Instagramu.

Ovaj medij tvrdi da se ova posrednička tvrtka obratila nekim igračima nudeći im objave na Romanovim 'kanalima' uz cijene poput 1000 dolara za objavu na njegovim društvenim mrežama i do 6000 dolara za video.

Romano zasad nije komentarisao ovu informaciju. Italijan je čak odbio ponudu za intervju u spomenutom danskom mediju koji je objavio članak sa ozbiljnim optužbama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi