Edin Džeko nije dugo čekao odgovor Fabrizija Romana, dobio je i zagrljaj
Edin Džeko komentarisao je objavu Fabrizija Romana - novinar mu je brzo odgovorio.

Korektan odgovor italijanskog novinara

Edin Džeko nije dugo čekao odgovor Fabrizija Romana, dobio je i zagrljaj

Eldar Ganibegović

Loš istanbulski derbi smo jučer gledali kada je fudbal u pitanju, no naboja nije nedostajalo. Nastavljeno je u vreloj atmosferi i nakon utakmice, a u jednoj prepisci na društvenim mrežama učestvovao je i Edin Džeko što nije uobičajeno za njega.

Jučer su se u okviru 18. kola turske Super Lige sastali Fenerbahče i Galatasaray. Bio je to derbi kola, ali i cijelog dosadašnjeg dijela sezone. 

Međutim, dva velikana iz istanbula razočarali su partijom na terenu. Vidjelo smo samo jedan udarac u okvir gola na cijeloj utakmici i završeno je 0:0.

Bez obzira na to, naboja i dobre atmosfere nije nedostajalo. Bilo je i dosta nervoze na terenu, a u prvom poluvremenu svjedočili smo verbalnom sukobu dvije glavne zvijezde večeri, Edina Džeke s jedne i Maura Icardija s druge strane. 

Drugo poluvrijeme donijelo je "šljivu" ispod oka Mauru Icardiju koji se sudario sa stativom u jednom napadu. Nevjerovatno, ali gosti su zbog toga tražili penal.

Oglasi

Galatasaray je objavio saopštenje, Fenerbahče je odgovorio, sve je prenio Fabrizio Romano, a u komentarima objave na Instagramu javio se ubrzo Edin Džeko.

Prepiska Edina Džeke i Fabrizija Romana

Poznati sportski novinar, dakle, objavio je saopštenja oba kluba uz fotografiju Mauca Icardija. Edin Džeko odlučio je da komentariše sljedećim riječima: 

"Tip je glavom udario u stativu i objavili su ga na Instagramu i plaču za penalom", počeo je Džeko uz niz emoticona koji se smiju. "Tipični oni. Sramotno. Budi ozbiljan Fabrizio, bolji si od toga", napisao je Džeko u odgovoru.

Nije dugo čekao na odgovor. Poznati transfer guru bio je sasvim korektan i biranim riječima odgovorio našem kapitenu:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Naravno brate. Saopštenja oba kluba su tu. Galatin inicijalni i Fenerbahčeov odgovor. Veliki zagrljaj."

Prepiska Edina Džeke i Fabrizija Romana.

Strasti su uzavrele, a isti rivali se već za četiri dana sastaju u Rijadu i finalu Superkupa Turske. Nema sumnje da će i tamo biti velika napetost, a Edin Džeko će tako nakon Njemačke, Engleske i Italije imati šansu da osvoji prvi trofej i u Turskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi