Iznervirani Džeko otvorio oči Fabriziju Romanu: "Budi ozbiljan, to su tipični oni, bolji si od toga"

Napadač Fenerbahčea se nije suzdržao

Iznervirani Džeko otvorio oči Fabriziju Romanu: "Budi ozbiljan, to su tipični oni, bolji si od toga"

Admin Čaušević

Uzavrele su strasti nakon derbija Fenerbahčea i Galatasaraya koji je okončan rezultatom 0:0. Sve su započeli Lavovi objavom fotografije Maura Icardija sa modricom ispod lica na šta je reagovao i Edin Džeko.

Uzavrele su strasti nakon derbija Fenerbahčea i Galatasaraya koji je okončan rezultatom 0:0. Sve su započeli Lavovi objavom fotografije Maura Icardija sa modricom ispod lica na šta je reagovao i Edin Džeko.

Utakmica na Sukru Saracoglu stadionu je bila poprilično loša. Viđen je samo jedan šut u okvir gola što dovoljno govori koliko je bilo (ne)uzbudljivo. Ali uzbuđenja su uslijedila u popularnom trećem poluvremenu.

Prvi u javnost je izašao Galatasaray. Aktuelni prvak Turske je objavio fotografiju Icardija sa modricom ispod oka uz naglasak kako se manipuliše turskim fudbalom.

"VAR soba i 26 kamera ne mogu vidjeti i sramota nas je u njihovo ime što se ovo dešava. Oni koji hoće pravdu za sebe nastavljaju da manipulišu turskim fudbalom na svakom kanalu", poručili su iz Galatasaraya.

Oglasi

Sasvim očekivano ubrzo je uslijedila reakcija iz tabora Fenerbahčea s porukom da Galatasaray od sebe pravi žrtvu tako što su objavili fotografiju igrača koji je glavom udario stativu.

S obzirom na popularnost oba kluba reakcije je prenio i Fabrizio Romano, najpoznatiji transfer guru kojem je odlučio odgovoriti Edin Džeko.

"Tip je glavom udario u stativu i objavili su ga na Instagramu i plaču za penalom", počeo je Džeko uz niz emoticona koji se smiju.

Oglasi

"Tipični oni. Sramotno. Budi ozbiljan Fabrizio, bolji si od toga", napisao je Džeko u odgovoru.

Zaista je prava rijetkost vidjeti Džeku da se upušta u slične komentare, pogotovo na društvenim mrežama pa i ova reakcija najbolje opisuje revolt popularnog Dijamanta.

I tokom utakmice legendarni Sarajlija je imao jedno žestoku raspravu sa Icardijem kada se na njega izgalamio, a Argentinac se poslije toga povukao.

Suđenje je najveći problem turskog fudbala trenutno. Kako su Galatasaray i Fenerbahče izjednačeni na tabeli nastavak sezone će sigurno donijeti još veći pritisak na ljude u crnom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, dva istanbulska rivala naredni meč igraju već u petak. U pitanju je turski Superkup. Meč će se igrati u Rijadu, ali nema sumnje da će biti vatreno kao da se igra u Istanbulu pogotovo nakon posljednjih dešavanja.

Top Komentari

Ecosport
Džeko, kenyaš ko dijete, što ti to treba?!
1 0
K79
Džeko se izgleda nasluso previše prica o Istambulskom derbiju nafuro se loše da valja a prvi mu derbi?! pa nije bila ni jedna sudijska odluka da nije ganjo sudiju po terenu i nešto se žalio što reče komentator Džeko vise energije potrošio na raspravu sa sudijom nego što je pokušavao dat go , kaze za galatu tipični oni a došao u tursku neki dan hahahaha cirkus teški od derbija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi