Doktor za transfere šokirao poznatog fudbalera: "Pa, ovo ni moja žena nije znala"
Foto - Screenshot

Yoshida iznenađen

Doktor za transfere šokirao poznatog fudbalera: "Pa, ovo ni moja žena nije znala"

M. Šljivak

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano postao je istinski doktor za transfere širom Evrope.

Romano već nekoliko godina 'žari i pali' transfer scenom i gotovo da ne griješi kada su informacije s tržišta u pitanju.

Informacija koju je Romano imao o japanskom fudbaleru Mayi Yoshidi zaprepastila je ovog fudbalera. Objavio je Italijan kako Japanac ide u Schalke te da je odbio brojne ponude uključujući onu od turskog Trabzonspora.

Yoshida nije mogao da vjeruje da čovjek to zna jer je ponuda turskog prvaka bila tajna.

"Ovaj čovjek je nevjerovatan. Pa, ni moja žena nije znala za Trabzonspor", napisao je Yoshida.

Oglasi

Romano je još jednom potvrdio da je istinski majstor za transfere. Ovog ljeta već je najavio na desetine, a kako se prijelazni rok tek zahuktao, sigurno je da će ih biti još mnogo.

Fabrizio Romano - kralj transfera i čudo od čovjeka: Sve je počelo od Maura Icardija

Fabrizio Romano trenutno je jedan od najpoznatijih novinara svijeta.

Ovaj Italijan postao je poznat po ekskluzivnim informacijama iz svijeta fudbala i gotovo da nema šanse da dođe do greške kada on objavi neku informaciju.

Danas je njegova rečenica 'here we go' postala već slavna. Kada je objavi, to znači da je gotovo sigurno kraj transfera i da je potvrda samo pitanje trenutka.

Romano se s 18 godina počeo baviti novinarstvom. Radio je za mali portal u Italiji, a zatim je stigao poziv koji će mu promijeniti kompletan život.

"Jedan agent me pozvao i rekao mi: Znam da si mlad novinar i ako mi možeš pomoći i napisati jedan tekst o dvojici fudbalera s kojim razgovaram. To su bili Gerard Deulofeu i Mauro Icardi. Ostao sam u dobrom odnosu s njim i to mi je pomoglo, posebno kada je Icardi došao u Italiju. Vijest o njegovom prelasku u Inter je bila moja prva velika vijest", rekao je Romano.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Danas je Fabrizio apsolutna zvijezda u svijetu transfera. Agenti mu sami javljaju velike transfere, a tokom prelaznog roka on radi gotovo cijeli dan.

"Tržište igračima je prava džungla. Uvijek očekujte neočekivano svaki dan. Ja takav osjećaj volim. Uporedio bih to s utakmicom Lige prvaka, odnosno kada objavite veliku vijest, to je kao da zabijete gol u finalu Lige prvaka. Znam da je nemoguće sve informacije imati prvi. Meni je cilj da sam tačan i da ljudi imaju osjećaj da kada vide da sam ja to objavio, da znaju da je to zaista tako".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije