Fahrudin Pjanić: Moj sin je kralj slobodnjaka

Govorio za italijanske medije

Fahrudin Pjanić: Moj sin je kralj slobodnjaka

Fudbalska priča Miralema Pjanića je započela daleko od BiH. Iako je rođen u Tuzli, početkom crnih devedesetih njegov otac Fahrudin nije ni sekunde razmišljao i s porodicom je napustio BiH i otišao u Luksemburg. 

Miralemova prva i jedina igračka u djetinstvu je bila lopta. Još kao tinejdžer Pjanić je pokazao raskošan talenat, a premda je u tom periodu igrao pod zastavom Luksemburga, njegova ljubav prema BiH nikada nije bila upitna. 

"On se uvijek osjećao Bosancem. Sretan sam što sam ga uspio maknuti od rata i kasnije se u Luksemburgu izgradio. Ta zemlja nas je na nevjerovatan način primila i moramo joj biti zahvalni", kazao je Pjanićev otac Fahrudin za italijanske medije. 

Pjanić je na kritike navijača Juventusa odgovorio golom iz slobodnog udarca protiv Chieva.

"Napokon se otvorilo. Zar ste sumnjali? Ne vidim gdje je problem jer je sretan u Torinu, sluša trenera, žrtvuje se za tim. Navijači ne moraju brinuti, rezultati će doći, a Miralem će zabiti još slobodnih udaraca. Ovo je za njega jedan novi svijet", ističe Fahrudin. 

Smatra Fahrudin Pjanić da je njegov sin napravio dobar potez transferom u Juventus. 

"Grad je drugačiji u odnosu na Rim, ali lijep. Miralem smatra da je napravio korak naprijed u karijeri. Rekao bih da je Juventus poput mog sina, ambiciozan i uspješan. Želja za uspjehom je nešto što ga pokreće i zato će se prilagoditi. I u Romi su bili ambiciozni na početku sezone, no uvijek se nešto dogodi." 

Na pitanje kakva bi trebala biti uloga Pjanića u Juventusu, odgovorio je:

"To je već pitanje za trenera Allegrija, on odlučuje. Ja tvrdim da može igrati bilo gdje, jer ima kvalitetu, zna dati loptu, dobar je o odbrambenim zadacima, može organizirati igru. Prekidi? Tu je apsolutno najbolji na svijetu. U Lyonu ga je sjajno učio Juninho, ali on ima vlastiti stil. Još kad je imao deset godina, znao sam da se u njemu krije nešto posebno", priznaje stariji Pjanić. 

Miralemov otac se također bio fudbalom. Bio je golman Jedinstva iz Brčkog te Drine. 

"Na neki način sam s 32 godine shvatio da sin može ostvariti očev san. Ne žalim zbog odluke o prekidu karijere", riječi su Fahrudina Pjanića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi