Fajić se odmarao, ali čini se da je sve gotovo

Blizu je laskavog priznanja

Fajić se odmarao, ali čini se da je sve gotovo

S. Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH u subotu su odigrani susreti 23. kola. Velež je i dalje lider sa bodom prednosti nad Olimpikom, a uzbudljivo je i u borbi za opstanak u ligi. 

Kada je lista strijelaca u pitanju, tu nema puno promjena. Nusmir Fajić nije putovao sa Veležom na meč u Jajce, no i dalje je vodeći strijelac lige sa 21. postignutim pogotkom. Nije Fajić na nivou igara iz prvog dijela sezone, no jasno je da ga samo pravo čudo može spriječiti da na kraju sezone ponese laskavo priznanje.

Njegov prvi pratilac je iskusni Mirnes Salihović (NK Slaven) koji je postigao 14 pogodaka, a Fajićev saigrač Brandao trenutno je na brojci 13, s obzirom da je Rođenim pogotkom donio važnu pobjedu nad Metallegheom.

Po 11 pogodaka postigli su Dženan Haračić (NK Metalleghe) i Adnan Osmanović (FK Olimpik). Prate ih Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda) i Marko Prgić (HNK Orašje) sa po devet, te Armin Kapetan (FK Goražde) i Fahrudin Kovač (FK Rudar) koji su postigli po osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi