Fajić se vraća Pod boriće, ali u dresu Veleža: "Očekujem spektakl i pobjedu"

Fajić u dvije utakmice zabio četiri gola za Velež

Fajić se vraća Pod boriće, ali u dresu Veleža: "Očekujem spektakl i pobjedu"

Nogometaši Veleža furiozno su otvorili novu sezonu. U dosad dvije odigrane utakmice Mostarci su osvojili šest bodova uz gol razliku 7:2, a čak četiri pogotka bila su djelo sjajnog Nusmira Fajića koji je ujedno i najzvučnije pojačanje Veleža u ljetnom prijelaznom roku.

Radi se o rasnom golgeteru koji iza sebe ima prilično bogatu karijeru. Zabijao je po Kini, Sloveniji, BiH, Bjelorusiji..., a upravo njegove kvalitete će biti najveći adut Ibre Rahimića u subotu kada Velež u sklopu 3. kola Prve lige FBiH gostuje u Bihaću kod Jedinstva.

Fajić ističe kako očekuje pravi spektakl u Bihaću.

"Očekuje nas sigurno jedan dobar meč. Nakon dvije vezane pobjede puni smo samopouzdanja, a dodatni motiv pred gostovanje u Bihaću nam uopšte neće trebati, jer vrlo dobro znamo kakvi su ciljevi Veleža u ovoj sezoni. Maksimalno smo fokusirani na to i u svakoj utakmici idemo na pobjedu, bilo da igramo u Bihaću ili negdje drugdje", kazao je Fajić za SportSport.ba, pa se potom osvrnuo na Jedinstvo.

"I oni su, baš kao i mi, odlično otvorili sezone ostvarivši dvije pobjede. To govori da posjeduju kvalitet, tako da očekujem da će u Bihaću biti pravi derbi i utakmica u kojoj će i publika moći uživati. Na kraju, ipak, vjerujem da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti", dodao je Fajić.

Onim što je dosad pokazao je, priznaje, vrlo zadovoljan.

"Došao sam kao pojačanje, na meni je da to i opravdam. U dosad dvije odigrane utakmice sam postigao četiri pogotka, što je vrlo dobro, ali i nisam previše opterećen time. Pobjede su važne."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Interesantno, Fajić je u prošlosti imao priliku igrati za juniore Jedinstva, ali priliku u prvom timu nikada nije dobio.

"Davno je to bilo... Ne zamjerim nikome ništa, nafaku sam pronašao u drugoj sredini... Drago mi je što ću ponovo igrati Pod borićima", podvukao je Fajić na kraju razgovora.  

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
FAJICU MAJSTORE SAMO TAKO NASTAVI,ODAVNO NAM JE TREBAO GOLGETER KAKAV SI TI.IDEM JAKO,IDEMO NA POBJEDU.
30 2
BosnaZmaj
Ovaj velez ce se vratiti u PL jaci nego ikada, da mostarci imaju za sta navijati
28 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi