Falcao otkrio taktiku koju je Gimenez koristio protiv njega: Prvo me je pitao koje auto vozim...

Urugvajac je zaista bio namazan

Falcao otkrio taktiku koju je Gimenez koristio protiv njega: Prvo me je pitao koje auto vozim...

Kolumbijski napadač i član Monaca Radamel Falcao dao je vrlo zanimljiv intervju za inostrane medije u kojem je između ostalog govorio i o defanzivcu Urugvaja Jose Mariji Jimenezu. 

Njih dvojica su se u reprezentativnim dresovima prvi put sastala 2013. godine kada je Jimenez imao samo 18 te je te noći debitovao za nacionalni tim. Bio je to susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem je Jimenez potpuno zaustavio Falcaa, a Kolumbijac je ispričao i kako se to desilo.

Kako kaže Falcao, Gimenez ga je tokom čitave utakmice nešto zapitkivao, a sve je počelo pitanjem 'Koje auto voziš?'.

"Nisam se mogao skoncentrisati jer me je Gimenez izluđivao. Stalno me je nešto ispitivao. Prvo me je pitao koje auto vozim. Dok sam mu to objasnio, on je već otišao i čekao centaršut. To je bio samo početak...", prisjeća se Falcao i nastavlja:

"Onda me je pitao zašto zastave Kolumbije, Venezuele i Ekvadora imaju iste boje. Kasnije, rekao mi je da mu je to debi za reprezentaciju, da je vrlo sretan i da će nakon meča istetovirati taj datum. Potom me je pitao piše li se septembar sa 'p'. Završilo je tako što sam propustio šansu da skočim prilikom centaršuta. Izluđivao me je...".

Inače, Gimenez danas važi za jednog od najboljih defanzivaca svijeta, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na vrtoglavih 70 miliona eura. Postoji ozbiljna mogućnost da se njih dvojica susretnu na ovogodišnjem Copa America jer će vjerovatno obje ekipe proći u četvrtfinale.

Inače, svemu dodajmo i to da je Urugvaj u pomenutoj utakmici pobijedio Kolumbiju sa 2:0.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Hhahahaha,kakav kralj
3 0
Mu'min Juventino FKS
HHaahahahaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi