Falque: U Italiji sam pronašao svoj dom
FOTO: EPA

Danas nastupa za Torino

Falque: U Italiji sam pronašao svoj dom

Španski fudbaler Iago Falque izjavio je da nema namjeru u skorije vrijeme napuštatit Torino. 

Prije nego što je stigao na Apenine ovaj 27-godišnji ofazivac je nosio dresove Tottenhama, Rayo Vallecana, Villarreala i Almerije, a u sadašnjem klubu Torinu je, kako je istakao, pronašao svoj dom. 

"Ne razmišljam o tome šta je moglo da bude u Španiji, jer vas fudbal, na kraju krajeva, stavi tamo gdje zaslužujete da budete. Ovdje sam pronašao svoj dom. Poslije karijere koja je bila malo komplikovana i novog  tima svake godine, sada želim da ostanem u Torinu", izjavio je Falque za Gazzettu. 

U mlađim kategorijama Falque je imao priliku igrati za Barcelonu, međutim za mjesto u prvom timu se nije uspio izboriti. Nakon toga je uslijedio prelazak u omladince Juventusa. 

"Godine u Barceloni i Juventusu su mi koristile. Prvo, dale su mi karakter, pošto kad napustite Barcelonu i njen vrlo specifičan fudbal, nije lako da se reprogramirate. Vrijeme provedeno u sportskom centru Juventusa mi je značilo kad sam se vratio u Italiji", dodao je Falque. 

Dotakao se Falque i italijanskog fudbala.

"Ovdje se fudbal doživljava strastvenije nego u Španiji. Prije nekoliko dana u restoranu sam doživio zanimljivu scenu. Kako se na televiziji prenosila utakmica, na njenom kraju je dosuđen penal, a u restoranu je tog trenutka sve stalo. Konobari nisu ni služili dok se nije završilo."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Falque je u Seriji A postigao 10 golova uz pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi