Fanimov brat već razmišlja o transferu ofanzivca FK Sarajevo

Nakon sjajnih partija

Fanimov brat već razmišlja o transferu ofanzivca FK Sarajevo

A. Čaušević

FK Sarajevo u posljednje vrijeme ne zna promašiti sa pojačanjima. Reputaciju pojačanja polako, ali sigurno opravdava i Matthias Fanimo. 

Fanimo je ljetos stigao iz Mladosti te se definitivno ispostavio kao puni pogodak tima s Koševa. To je već nagovijestio golom Budućnosti u trećem pretkolu Europa lige.

Englez nigerijskog porijekla je postepeno postajao i standardan u Premijer ligi. Do sada je postigao šest golova, od kojih su neki bili izuzetno važni.

Zahvaljujući dva gola protiv Borca Fanimo se pobrinuo da Bordo tim i dalje ostane jedna ekipa bez poraza u Premijer ligi.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Nakon te utakmice objavom na Twitteru, Fanimov brat, Micah je već nagovijestio planove za budućnost te mogući transfer na ljeto.

"Pristojan učinak, ali ove sezone idemo do doprinosa od 15 do 20 golova, a zatim ćemo na ljeto procijeniti opcije", napisao je Micah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[twitter]https://twitter.com/MixahFanimo/status/1336656876277207042[/twitter]

Računajući sva takmičenja Fanimo je do sada zabio osam golova te upisao jednu asistenciju. Obzirom kako igra u posljednje vrijeme za očekivati je da se prognoza njegovog brata i ispuni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
10M Eura i okay !
7 2
GiS
Polako, nemojte se zalijetati bespotrebno, za sad mu ovdje nista ne fali
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi