Sutra Skupština FS Kantona Sarajevo: Kandidati vječitih rivala idu u "finale" na Skupštinu FSBiH?

Malkić i Džindo s najvećim šansama

Sutra Skupština FS Kantona Sarajevo: Kandidati vječitih rivala idu u "finale" na Skupštinu FSBiH?

A. Beganović

U Sarajevu će sutra biti održana izborna Skupština Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Fudbalski radnici, odnosno članovi Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo sutra će izabrati novog predsjednika Saveza, te kandidate za izvršne odbore Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Za javnost su svakako najzanimljiviji izbori kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a u proteklim danima vršena su lobiranja.

Kako sada stvari stoje, bar prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Kemal Malkić, inače prijedog FK Sarajevo, gotovo sigurno će biti jedan od dvojice kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

Njegov protivnik mogao bi biti Adnan Džindo, koji je prijedlog FK Željezničar, no svakako da svoje šanse na izborima vide i Fuad Čolpa, te Adnan Budnjo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, dvojica kandidata sa najviše glasova "pasirat" će se u svojevrsno finale koje će biti održano na izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza BiH, a 60 delegata od dva prijedloga izabrat će člana IO, dok će poraženi biti zamjenski član.

Na kraju dodajmo da će Skupština biti održana sutra u 17:00, a zbog epidemiološke situacije novinarima nije dozvoljen dolazak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Kandidati vječitih rivala!? Nikad, Malkić nema veze sa FKS, osim sto je jaro sa Emirom Spahićem, a Spahić preko Hadžibajrića fizioterapeuta šarmirao Sabrinu da Malkić bude kandidat ispred FKS, uglavnom, svi zadovoljili sujete a FKS će opet biti bez ikoga u savezu... aj zdrao
3 1
fantasma
E cuj budnjo, pa samo nam jos taj sljam fali
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi