Duel "raketa" na stadionu Rođeni: Ferreyra jeste "eksplozivan", ali Fanimo je u svom svijetu

"Sijevali" rekordi

Duel "raketa" na stadionu Rođeni: Ferreyra jeste "eksplozivan", ali Fanimo je u svom svijetu

A. Čaušević

Odavno u Premijer ligi BiH nije viđen jedan toliko borben duel dvojice stranaca kao što je to bilo na utakmici Velaža i Sarajeva. S jedne starne Dario Ferreyra, a s druge Matthias Fanimo. 

Eksplozivnost i brzina su glavne odlike dvojice brzonogih fudbalera i definitivno se može reći da nisu razočarali. Moglo bi se reći da se konačno pojavio neko ko može parirati Fanimu, ali samo na momente.

Veležov Argentinac kojeg Feđa Dudić u posljednje vrijeme koristi na poziciji lijevog beka zbog povrede Slaviše Radovića je velikom borbenošću nekako uspio izaći na kraj s Fanimom koji je imao samo jednu izglednu priliku i to sredinom drugog poluvremena.

Već ranije smo pisali o najbržim igračima Premijer lige na osnovu podataka koje objavljuje nekoliko klubova iz bh. elite. Među njima su Velež i Sarajevo. A prema dostupnim podacima Fanimo i Ferryra su postavili nove standarde.

Ferryra je demonstrirao svoju eksplozivnost sa brzinom od 34,46 km/h, ali je Fanimo još jednom pokazao da je u svom svijetu kada je u pitanju Premijer liga BiH. Sjajni Englez je trčao maksimalnom brzinom od 34.89 km/h.

Oglasi

Fanimo je u drugom dijelu sezone bio najbolji igrač FK Sarajevo, radi se o pravom talismanu bordo tima jer kada postigne gol njegov tim ne gubi. Tako je bilo u svim mečevima ove sezone.

Upravo će iz toga razloga njegovo odsustvo s terena u narednom periodu biti značajan hendikep za aktuelnog prvaka BiH posebice jer slijede teške utakmice protiv Borca i Zrinjskog u prvenstvu te Tuzla Cityja u Kupu BiH.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

S druge strane, Ferreyra je samo jedan u nizu Veležovih "univerzalaca" sposobnih da pokrivaju po više pozicija u timu. Ovaj 24-godišnjak se pokazao kao izuzetno zahvalan fudbaler, sposoban da kako na lijevoj tako i na desnoj strani odbrane obavi zadatke koje se traže od njega. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fernando Dario Ferreyra
Fernando Dario Ferreyra FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Dečko rođen u Buenos Airesu je u Velež stigao prije tri godine, do sada je skupio preko 70 nastupa u dresu Rođenih, a nedavno je protiv Olimpika postigao i svoj prvijenac u Premijer ligi BiH. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Ako se slučajno Fanimo proda na ljeto kao njegovu zamjenu treba otkupiti Brandaa. A mogao bi se u paketu sa njim dovesti i ovaj Ferreyra.
1 4
Adohordas
Masina ovaj Ferreyra gledo sam ga prije 2- godine u Bihacu kad je Velez dolazio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi