Fanimo najavio 15 golova pa se osramotio i otišao iz Hrvatske

Nakon šest mjeseci

Fanimo najavio 15 golova pa se osramotio i otišao iz Hrvatske

E. Oštraković

Matthias Fanimo, koji je prije šest mjeseci potpisao za Slaven Belupo, više nije član ove ekipe i sreću će potražiti negdje drugo.

Fanimo koji je sjajne partije pružao na početku svoje avanture u ekipi Sarajeva je nakon što je potpisao za Slaven Belupo najavljivao svoje dobre partije, ali to se nije desilo.

On je tada rekao kako će postići 15 golova u HNL-u, ali se na kraju osramotio te za polusezonu nije postigao niti jedan gol i napustio je ekipu.

Potvrdili su to i na zvaničnoj stranici Slaven Belupa.

"Naš klub i engleski ofanzivac danas su sporazumno raskinuli ugovor. Fanimo je u Koprivnicu stigao ovog ljeta, a debitirao je na gostovanju kod Varaždina u prvom kolu. Odigrao je ukupno devet prvenstvenih utakmica, te je jednom asistirao. Slaven Belupo zahvaljuje Matthiasu za sve što je učinio za naš klub, te mu želimo sreću u nastavku karijere", stoji na zvaničnoj stranici Slaven Belupa.

Početkom sezone Fanimo je stigao u Slaven Belupo, a od njega se očekivalo mnogo, međutim nije pružio ništa od toga.

Oglasi

Krilni napadač je prije Slaven Belupa igrao u ekipi Sarajeva gdje je pružao jako dobre partije, ali je na kraju napustio ekipu.

Osim Sarajeva Fanimo je igrao i za Mladost Doboj Kakanj, Dravu Ptuj, Margate FC, Eastleigh, Bishops St., Tranmere Roverse i West Ham.

Kada je potpisao za Slaven najavljivao je Fanimo 15 golova u HNL-u, ali je na kraju otišao bez postignutog gola.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Vjerujem u sebe, postavljam ciljeve koje mogu ostvariti. Ne podcjenjujem ligu jer sa takvim stavmom ne možeš doći. Ne uspijem li, znat ću da moram još više raditi. Uostalom, Krstanović je prošle sezone zabio deset golova. Nije nemoguće", rekoa je tada Fanimo.

Ozbirom da za šest mjeseci nije postigao niti jedan gol, očito je da će morati još više raditi u narednom periodu.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
smotani cigancic
0 8
nakopitam
Samo glupim Bosnjama je ovaj cigo dobar igrac, vidjeli brzog vranca i svi poletjeli za njim. A cigo toliko dobar da je iz Engleske dosao u Doboj kod Kaknja! Kasnije presao u najveci klub u BiH, glupi navijaci ga uzdigli a on se ufurao i pomislio da je Ronaldo. A n moze frajer ni u drugoj ligi rvatske da igra.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi