Fantastičan gest Pepa Guardiole dok je svijet u opasnosti

Pokazao veličinu

Fantastičan gest Pepa Guardiole dok je svijet u opasnosti

Španski trener i jedan od najboljih svjetskih stručnjaka Pep Guardiola pokazao je veličinu u teškim danima za gotovo sve ljude na planeti Zemlji.

Guardiola je odlučio da donira milion eura Fondaciji Angel Soler i Daniel koja se nalazi u Barceloni. Donacija se odnosi na kupovinu neophodne medicinske opreme koja će biti od velike koristi ako se koronavirus nastavi širiti ovom brzinom u Španiji.

Podsjetimo, Španija je druga najteže pogođena zemlja u Evropi poslije Italije sa oko 300 dnevno preminulih slučajeva.

Iako je u toj zemlji medicina izuzetno napredna, ipak se doktori sve teže bore za velikom navalom pacijenata i ovakva jedna donacija bit će od velike koristi za kupovinu novih aparata koji su u ovim trenucima gotovo neophodni kako bi svi koji su zaraženi mogli biti propisno zbrinuti.

Kako prenosi španska Marca, Guardiolinom donacijom najviše će se kupovati zaštitna oprema kao što su maske, naočale, rukavice, dezinfekciona sredstav itd. Također, bit će kupljen i određen broj raspiratora koji nažalost su ovih dana sve potrebniji.

Sav materijal bit će distribuiran na cijeloj teritoriji Katalonije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, pomenuta Fondacija prije ove pomoći skupila je 33.000 eura.

Prije Pepa solidarnost s narodom širom svijeta pokazali su brojni sportisti i sportske ličnosti kao što su nekadašnji predsjednik Intera Massimo Moratti, napadač Monaca Stevan Jovetić, penzionisani bokser Vladimir Kličko, napadač Liverpoola Sadio Mane, centar Utah Jazza Rudy Gobert i mnogi drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi