Fantastičan gol Zapate: Nezaustavljiv trk i majstorski lob
Foto: Screenshot

Fudbaler Sampdorije oduševio svojim potezima

Fantastičan gol Zapate: Nezaustavljiv trk i majstorski lob

Sampdorija je jučer na svom terenu rezultatom 2:1 savladala Udinese u utakmici 26. kola Serije A, a najljepši detalj susreta je svakako bio gol Duvana Zapate.

Domaći su do vodstva stigli u preko Silvestrea u 35. minuti susreta, ali je duel protiv Udinesea obilježio napadač Sampdorije Duvan Zapata.

Kolumbijac je u igru ušao u 69. minuti umjesto Caprarija, a u 83. je postigao zaista sjajan gol.

On je došao do lopte u blizini svog kaznenog prostora, izbacio jednog fudbalera Udinesea, a zatim krenuo u nezaustavljiv trk.

Pretrčao je Zapada značajnu razdaljinu, a onda iskosa uputio majstorski lob udarac nakon kojeg je golman gostiju Bizzarri ostao nemoćan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gosti su do kraja uspjeli ublažiti poraz i to nakon što je strijelac prvog gola Sampdorije, Silvestre, u posljednjim trenucima utakmice, ovaj put, zatresao vlastitu mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi