Fantastičan meč na Pecari: Hadžić pogodio u 90. minuti za bod Radnika
Otvoren meč sa velikim brojem šansi na kraju nije donio pobjednika

Liga za prvaka, 5. kolo:

Fantastičan meč na Pecari: Hadžić pogodio u 90. minuti za bod Radnika

M. Šljivak

Široki je na Pecari u 5. kolu Lige za prvaka ugostio Radnik iz Bijeljine, a na kraju u jednom zaista fantastičnom meču pobjednika nije bilo, 1:1.

Odlično prvo poluvrijeme prikazala su oba tima na Pecari. Široki je imao veći posjed lopte, ali je Radnik bio u boljim šansama.

Već u početnih pet minuta dvije velike šanse za goste. Prvo je Bilobrk u četvrtoj minuti zaustavio šut Glišića iz dobre situacije, a zatim golman Širokog loše ispucava loptu, ali to gosti ne koriste i ne uspijevaju zabiti iz dobre pozicije.

Široki se probudio i u 11. minuti su stvorili prvu veliku šansu. Nakon kornera Bagarić odlično šutira, Lučić vadi ispod prečke. Osam minuta kasnije u šansi je Bralić nakon novog ubacivanja iz ugla, lopta ovaj put odlazi preko gola.

Nakon desetak minuta mirne igre na Pecari, Radnik u samo dvije minute stvara još dvije dobre šanse. Prvo u 29. minuti šut Beširovića brani Bilobrk, da bi se minut potom golman domaćih istakao sjajnom paradom nakon odličnog pokušaja Đurića.

Prvo poluvrijeme zatvoreno je dobrom šansom za Široki. Šutirao je Begonja iskosa sa lijeve strane, a Lučić je ponovo jako dobar na golu gostiju.

Na odmor se u ovoj otvorenoj utamici otišlo bez golova i pravo je čudo kako su mreže ostale netaknute.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Širokog koji u 50. minuti propušta veliku šansu. Josip Ćorić je snažno šutirao sa 20-ak metara i pogodio je prečku.

Isti igrač u 56. minuti pokušava iz slobodnog udarca, ali Lučić je ponovo na pravom mjestu. Minut kasnije domaći traže penal nakon što je oboren Baraban, ali se sudija Ermin Sivac nije oglasio.

U 62. minuti Radnik propušta veliku šansu. Glišić koristi grešku odbrane Širokog, mogao je birati gdje da šutira, ali je na kraju udarac uputio pored gola domaćeg tima.

Isti igrač je u 72. minuti imao šansu nakon ubačaja iz kornera, ali i ovog puta je neprecizan. Široki je pokušavao također imao svoje pokušaje u tim trenucima, ali su ostavljali dosta prostora za kontre gostiju prilikom napada prema Lučiću.

U 80. minuti Široki je poveo. Na jednu odbijenu loptu natrčava Bagarić i sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo što se krenulo sa centra Bagarić u novoj šansi. Situacija je gotovo identična kao kod gola, ali ovog puta Lučić brani.

Rezervista gostiju Hadžić u 84. minuti propušta sjajnu šansu. Sve je napravio odlično, ali Bilobrk čudesno brani i spašava Široki.

Ipak, u 90. minuti gosti su došli do jednog boda. Hadžić koristi grešku odbrane domaćeg tima i matira Bilobrka za konačan rezultat meča od 1:1.

Liga za prvaka, 5. kolo:

Široki - Radnik 1:1 (Bagarić 80' / Hadžić 90')

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Peko, Baraban, Ćorluka, J.Ćorić, Begonja, Bralić, Bagarić, Marković.

RADNIK: Lučić, Franić, Martinović, Beširević, Vasić, Srećković, Zec, Peco, Glišić, Đurić, Okić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Siroki je razocarao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi