Fantastičan meč u Cagliariju: Cagliari - Roma 3:4

Vučica igrala bez Džeke

Fantastičan meč u Cagliariju: Cagliari - Roma 3:4

Fudbaleri Rome odigrali su jako dobar meč večeras u Cagliariju te su pobijedili istoimenog domaćina sa 4:3 u 26. kolu Serije A. 

Cagliari je igrao jako dobro ove sezone do prije pet ili šest kola, a onda je krenuo njegov sunovrat što potvrđuje i današnji poraz od Rome.

Iako je Vučica igrala bez prvog strijelca Edina Džeke, to joj nije bio veliki problem obzirom da je odigrala dobar meč i slavila sasvim zasluženu pobjedu.

Golijada na ovom susretu počela je u 28. minuti kada Joao Pedro pogađa za vodstvo domaćih. Samo minut Kalinić postiže ovosezonski prvijenac u Seriji A i poravnava na 1:1. Do kraja prvog dijela Hrvat još jednom trese mrežu domaćina i bilo je to 1:2.

U drugom poluvremenu Roma prvo povećava prednost na 1:3 preko Justina Kluiverta, da bi 11 minuta kasnije Pereiro smanjio na 2:3, ali potom Kolarov vraća dva gola prednosti gostima.

Tada se činilo da je sve gotovo ali domaći se nisu predavali i u 89. minuti dolaze do još jednog gola i to opet preko Pedra. Ipak, do boda nisu mogli iako su svim silama napadali u nadoknadi.

Romi je ovo bila jako bitna pobjeda jer je zadržala priključak za Atalantom koja drži četvrto mjesto i Ligu prvaka. Vučica sada ima tri boda manje ali i meč više. S druge strane, Cagliari ostaje na 11. poziciji sa 13 bodova manje od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 26. kolo:

Cagliari - Roma 3:4

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi