Fantastični dresovi brazilskih klubova posvećeni Mundijalu: Poseban je onaj Chapecoensea

Odlična ideja, a ni dizajn nije ništa manje dobar

Fantastični dresovi brazilskih klubova posvećeni Mundijalu: Poseban je onaj Chapecoensea

Britanski proizvođač sportske opreme Umbro je odlučio lansirati novu kolekciju fudbalskih dresova "Umbro Nations" u čast predstojećeg Mundijala, ali i brazilskih klubova koje sponzoriše.

Tako je svaki brazilski klub kojeg oprema Umbro dobio jedinstven dres inspirisan nekom od reprezentacije učesnica Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Gremio je dobio dres posvećen reprezentaciji Urugvaja, dok je zanimljiv dizajn izabran za dres Cruzeira, inspirisan reprezentacijom Islanda.

Gordi Albion je bio inspiracija iza dresa Santosa, a poseban je dres Chapecoensea. Naime, želja Chapecoensea je bila da dres bude posevćen Kolumbiji, a klub se i na taj način želio zahvaliti ovoj državi na potpori i pomoći nakon tragične avionske nesreće 2016. godine. Osim sjajne ideje iza dresa Chapecoensea i sam dizajn izgleda zaista fantasično.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Atletico Paranaense je dobio dres u bojama Španije, Avai se transformisao u Trikolore, dok je dres Bahije posvećen domaćinima predstojećeg Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti