Fantastični Jonathan Cafu pravi transfer karijere?

Skrenuo pažnju na sebe

Fantastični Jonathan Cafu pravi transfer karijere?

Ime Jonathana Cafua donedavno nije bilo poznato široj evropskoj javnosti, ali su se stvari ekspresno promijenile.

Ovaj 25-godišnji Brazilac iz Ludogoreca igra fenomenalno na početku nove sezone i svojim partijama je na sebe skrenuo pažnju nekih klubova iz liga petice.

Kako pišu italijanski mediji, za Cafua je najozbiljnije zainteresovan Lazio, koji bi ga rado angažovao već u januarskom prelaznom roku.

Cafu je u Ludogorec stigao u julu prošle godine iz Sao Paula, kada je plaćen 2,2 miliona eura. Njegova sadašnja vrijednost se procjenjuje na 4 miliona eura, ali će bugarski prvak vjerovatno tražiti još veću odštetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jonathan Cafu igra na poziciji desnog krila i napadača, a u ovoj sezoni odigrao ukupno 12 utakmica i na svom kontu ima 6 golova i 5 asistencija. Sa svojim klubom je izborio učešće u grupnoj fazi Lige prvaka i dao je veliki doprinos izbacivanju Crvene zvezde u 3. pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi