Fantastični Mkhitaryan srušio Genovu, remi Atalante i Intera

Mečevi 7. kola Serije A

Fantastični Mkhitaryan srušio Genovu, remi Atalante i Intera

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas su u gostima pobijedili Genovu sa 3:1 u okviru sedmog kola Serije A:

Roma je danas igrala bez Edina Džeke koji je pozitivan na koronavirus, ali igrači rimskog kluba uspjeli su da dođu do tri boda zahvaljujući sjajnoj partiji Henrikha Mkhitaryana.

Gosti iz Rima do prednosti su stigli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je nakon asistencije Veretouta mrežu gostiju zatresao Mkhitaryan. No, na samom startu drugog dijela domaći su poravnali na 1:1, a gol je postigao Marko Pjaca.

Ipak, Mkhitaryan je do kraja meča uspio da zabije još dva gola i Romi do nese tri boda. Armenac je prvo u 66. minuti pogodio za 2:1, a potom je 20 minuta kasnije hat-trickom postavio konačnih 3:1.

Roma je ovom pobjedom stigla na treće mjeseto sa 14 bodova, dok je Genova tek na 18. poziciji sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Derbi su danas u Bergamu igrali Atalanta i Inter, a na kraju je ovaj meč završen rezultatom 1:1. Inter je poveo u 58. minuti golom Lautara, ali je Atalanta u 79. minuti preko Miranchuka poravnala na 1:1 i osvojila bod.

U trećem meču koji se igrao od 15 sati između Torina i Crotonea nije bilo golova. Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je posljednjih deset minuta za Torino.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi