Fonseca: To što Džeko ne igra, ništa ne mijenja

Smatra da sistem ostaje isti

Fonseca: To što Džeko ne igra, ništa ne mijenja

Edmir Škorić

Edin Džeko će zbog koronavirusa propustiti nekoliko mečeva, a prvi sutra protiv Genoe u Seriji A.

Roma od 15 sati igra protiv Genoe, a trener Paulo Fonseca ne može da računa na svog prvog strijelca i kapitena, pa će Borja Mayoral dobiti priliku. Ovaj napadač koji je stigao iz Real Madrida već se proslavio golovima u Evropskoj ligi.

"Džeko i Borja Mayoral imaju različite karakteristike i svi znamo koliko je Edin važan za ovu momčad, ali što se mene tiče, opći pristup momčadi neće se promijeniti. Iako Edin ne igra, stvari će ostati iste, jednako ćemo igrati, istim pristupom i istim sistemom", rekao je Fonseca na konferenciji za novinare, dodavši kako treba još vremena da se mladi igrači koji su došli u Romu iz drugih liga prilagode.

“Moramo shvatiti da je Serija A drugačija liga od većine ostalih. Pedro Rodriguez se može brzo prilagoditi, jer ima toliko iskustva, ali nije ista situacija za mladog igrača poput Mayorala, Carlesa Pereza ili Gonzala Villara. Moramo im dati vremena za da se prilagode našem sistemu i sistemu italijanskog nogometa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u dobroj seriji računajući i Seriju A i Evropsku ligu, a na prethodna tri meča nije primila pogodak. Duel kod Genoe dobra je prilika da se Vučica primakne samom vrhu i uključi dodatno u borbu za Ligu prvaka.

"Želim da nastavimo igrati dobro, da pravimo pritisak na rivala, da budemo hrabri, bez obzira protiv koga igramo. U dobroj smo seriji, ali to ne mora ništa da znači, važno je da ozbiljno shvatimo gostovanje u Đenovi. Oni nisu u dobroj formi, ali imaju dosta dobrih igrača koji mogu da nam stvore probleme", dodao je Fonseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi