Ostaje li Vaha? Prvi čovjek FS Maroka je rekao svoje, poznata Halilhodžićeva sudbina

Stigle važne vijesti

Ostaje li Vaha? Prvi čovjek FS Maroka je rekao svoje, poznata Halilhodžićeva sudbina

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić je ispisao historiju tako što je četiri različite reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Posljednja s kojom je to uspio je Maroko. 

Od plasmana na Mundijal diglo se dosta prašine hoće li uopšte Halilhodžić predvoditi Lavove Atlata na smotri najboljih selekcija svijeta.

Vaha je poznat kao veoma karakterijalan trener i osoba koja je bez dlake na jeziku. Proteklih dana se govorilo i da će dobiti otkaz na klupi, ali to neće biti slučaj.

FS Maroka Faouzi Lekjaa je utorak na neki način "stavio tačku na i'' u cijelom slučaju kazavši da je Halilhodžić još uvijek selektor reprezentacije.

"Vahid Halilhodžić je trenutno selektor reprezetnacije Maroka. Njegova vrata su otvorena za sve igrače bez obzira jesu li u prošlosti ovdje imali problema", kazao je Lekjaa.

2To se odnosi na Hakima Ziyecha, Nasira Mazraouija i Abderrazak Hamdallah", kazao je prvi čovjeka fudbala u Maroku.

Oglasi

Lekjaa je kazao da su stvari izgladile te da je njegov odnos s najboljim bh. trenerom vrlo dobar i da će uskoro razgovarati o pripremama za Svjetsko prvenstvo.

"Trenutno naš odnos s Halilhodžićem je dobar. Doći će s odmora i onda ćemo s njim započeti razgovore oko priprema za Svjetsko prvenstvo te oko problema s pojedinima igračima."

Inače, jedan od otpisanih igrača, 24-godišnji veznjak Marseillea Amine Harit, spreman je da ponovo sarađuje s Vahom. On je to jasno poručio u razgovoru za RMC.

"Nemam problema s nekim. Istina je da sam imao određenih nesporazuma sa selektorom, ali sve je to prošlost. Ako bi me pozvao, naravno da bih se odazvao", rekao je Harit i dodao je:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. To je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu", istakao je ovaj fudbaler za RMC.

Podsjećanja radi, Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Top Komentari

Mostarac94
Kod njih bar sve transparentno, kod nas jos nisu rekli kojom zaslugom najbolji strijelac nase lige ne dobija poziv a pola levata iz borca dobija
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti