Komitet za hitnost NS/FS BiH imenovao nove trenere u omladinskim selekcijama BiH
Duvnjak se u proteklom periodu iskazao u svome radu sa juniorima, a posljednjih godinu dana uspješno vodi i seniorski tim NK Čelik

Raščić najozbiljniji kandidat za novog selektora U-17 selekcije

Komitet za hitnost NS/FS BiH imenovao nove trenere u omladinskim selekcijama BiH · Saznajemo

D. Kurbegović

Komitet za hitnost NS/FS BiH jučer je na sjednici održanoj, a na osnovu ukazane potrebe za restrukturiranjem stručnih štabova mladih selekcija razmatrao prijedlog Tehničkog komiteta NS/FS BiH i donio odluke o imenovanju pomoćnih trenera reprezentativnih selekcija "U-21", "U-19", "U-17" i "U-15".

Tako se odlukom kako saznajemo Muhamed Berberović imenuje za trenera u "U-21" selekciji BiH umjesto Admira Raščića, koji je do sada obavljao taj zadatak. Kada je u pitanju "U-19" selekcija Amir Spahić će na mjestu pomoćnika zamijeniti Muhameda Berberovića, koji je kako smo gore naveli imenovan u stručni štab mlade selekcije.

Kada je u pitanju "U-17" selekcija, Admir Hasančić se imenuje za trenera umjesto Amira Spahića, koji je prešao za trenera u U-19 selekciju BiH. I na kraju Armin Duvnjak, trenutni šef struke NK Čelik, imenuje se za trenera u "U-15" selekciju BiH umjesto Amira Japaura.

Pomoćni treneri koji su gore navedeni imenuju se na period imenovanja selektora svake pojedinačne reprezentacije tj. dužinu trajanja kvalifikacionih ciklusa u okviru UEFA takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako saznajemo najveće šanse za preuzimanje selektorskog mjesta u U-17 selekciji BiH ima Admir Raščić, tako da ne čudi što je razriješen dužnosti na mjestu pomoćnika u U-21 selekciji BiH, kako bi preuzeo kormilo U-17 selekcije BiH, koje je ostalo upražnjeno, nakon što je Nedim Jusufbegović preuzeo vođenje ekipe mostarskog Veleža.

Top Komentari

user1605368976
Jaki trenera.Nije ni čudo kako smo rangirani ko je sve trener.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi