Svaki sat se pojavljuju nova imena: Ko će naslijediti Faruka Hadžibegića?

Opet je mnogo imena u opticaju

Svaki sat se pojavljuju nova imena: Ko će naslijediti Faruka Hadžibegića?

E. Ganibegović

Faruk Hadžibegić od danas više nije trener fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pitanje je ko će ga naslijediti, a skoro iz sata u sat se pojavljuju nova imena.

SportSport.ba je najavio odmah nakon poraza od Luksemburga, a N/FSBiH danas je i zvanično potvrdio - Faruk Hadžibegić više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kap koja je prelila čašu bio je sramotan poraz protiv Luksemburga prije tri dana, a nakon razgovora s Vicom Zeljkovićem i Zvjezdanom Misimovićem, odlučeno je da se sporazumno raskine ugovor i Hadžibegić razriješi dužnosti.

Ponovo se sada u kontekst novog selektora Zmajeva stavljaju mnoga imena, a prvo koje je isplivalo je ime Mladena Krstajića, rođenog Zeničanina koji je trenutno selektor Bugarske.

Kao selektor još je radio u Srbiji. Orlove je vodio na 17 utakmica, uključujući tri na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Vodio je još Maccabi Tel Aviv i TSC. 

Oglasi

Mersad Selimbegović je trenutno bez posla nakon što je napustio Jahn Regensburg. Ovaj klub je bio i jedini koji je vodio ovaj 41-godišnjak, a vodio je 142 meč uz prosjek osvojenih poena po meču 1,15. 

Bez posla je i Meho Kodro, 56-godišnjak čije ime se uvijek spominje kada N/FSBiH traži novog selektora. On je bio selektor 2008. godine na dvije prijateljske utakmice, a još je radio kao trener B i U19 tima Real Sociedada, te Sarajeva, Servettea i Stade-Lausannea. 

Srbijanski stručnjak Miroslav Đukić još je jedno ime koje se povezuje sa Zmajevima. Posljednji angažman imao je u SPortingu iz Gijona, a vodio je još Partizan, Al-Shabab, Cordobu, Valenciju, Valladolid, Hercules, Mouscron, te A i U21 reprezentaciju Srbije. 

Danas se u javnosti pojavilo i ime Slavena Bilića. On je bez posla od marta kada je napustio Watford, a još je trenirao Beijing Guoan, WBA, Al-Ittihad, West Ham, Bešiktaš, Lokomotiv Moskvu, Hajduk, te U-21 i A reprezentaciju Hrvatske koju je vodio na 65 mečeva u periodu od 2006. do 2012. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

[/poll]

Ostaje da vidimo ko će na kraju postati novi selektor. Vremena nema mnogo, kvalifikacije se nastavljaju u septembru, te će osmog septembra novi selektor debitovati na Bilinom polju protiv Lihtenštajna u 5. kolu kvalifikacija za EURO. 

Top Komentari

Drakula
Slaven Bilic ako treba birat ovi ostali vece neznalice od Hadzibegica
4 2
Patrice77
Bilic ili Selimbegovic.. cuj Krstajic hahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi