Hadžibegiću stiže vijest koja mu je najmanje potrebna!

Hoće li mijenjati spisak?

Hadžibegiću stiže vijest koja mu je najmanje potrebna!

A. Čaušević

Prve glavobolje za Faruka Hadžibegića u sedmici kada je objavio spisak za martovske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda u Zenici te Slovačke u Bratislavi. 

Okupljanje Zmajeva je planirano za 19. mart u Zenici, a upitno je da li će se pojaviti igrač koji je ove sezone igrao odlično i viđen je u staratnoj postavi reprezentacije.

Niti jedan selektor ne voli kada ostane bez startera, pa se može reći da je Hadžibegić u nedjelju navečer stigla vijesdt koju mu je najmanje potrebna u ovom trenutku.

Naime, Sead Kolašinac, pouzdani defanzivac Marseillea, se povrijedio na startu drugog poluvremena i trener Igor Tudor nije imao izbora nego da ga izvede iz igre.

Kolašinac je igru napustio u 60. minuti nakon što je dobio udarac u koljenu. Teren je napustio šepajući i to uz pomoć medicinskog tima Marseillea.

Oglasi

Pod Tudorovim vodstvom popularni Seo se preporodio, igrao je sjajno, redovno je bio i strijelac(postigao 4 gola), pa povreda dolazi zaista u lošem trenutku.

Inače, do izlaska iz igre Kolašinac je igrao veoma korektan susret koji je na kraju okončan rezultatom 2:2, s tim da su domaćin u posljednjim minutama primio dva gola.

Podsjećanja radi, Hadžibegić je za duele protiv Islanda i Slovačke pozvao 25 igrača, a tek u narednim danima će biti poznato da li će Kolašinac biti dostupan ili ne.

Spisak izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Mol Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

Prvi susret je na programu 23. marta kada će na stadionu Bilino polje gostovati Island, a tri dana kasnije u Bratislavi slijedi okršaj sa Slovacima.

Top Komentari

nakopitam
Ima Pidro, ali na njegovu zalost on je posten i nema menadzera da ga gura u ovu privatnu prciju. DABOGDA IZGUBILI 10-0 **** VAM HUSARA NAJMILIJE!
2 2
GuiliDamou
Zaista mi se gadi sve sto se desilo i deshava u zadnya tri/chetiri myeseca u i oko reprezentaciye, ali nikad, ama bash nikad ne bih mogao naviyati protiv svoye zemlje, shta god da ye u pitanyu! Polako, nichiya niye do zore, neche ni Vicina!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi