Hadžibegić budi optimizam pred početak kvalifikacija: Obećao je ono što smo dugo čekali

Nismo navikli na ovo

Hadžibegić budi optimizam pred početak kvalifikacija: Obećao je ono što smo dugo čekali

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za 11 dana počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a novi-stari selektor Faruk Hadžibegić definitivno budi optimizam svojim izjavama, na koje do sada nismo navikli.

Naime, Zmajevi se nalaze u kvalifikacionoj grupi zajedno sa selekcijama Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna, te je realan cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije otvaramo na Bilinom polju protiv Islanda 23. marta, dok tri dana kasnije gostujemo kod Slovačke, a izjave Faruka Hadžibegića nakon objave prvog spiska bude optimizam.

Selektor je na press konferenciji, ali i u nekim TV emisijama jasno dao do znanja da želi izgraditi pobjednički mentalitet u ekipi, te je kazao da je cilj prvo mjesto, iako je u grupi Portugal koji je, jasno, favorit za tu poziciju.

Također, jasno je kazao kako je cilj iz dvije martovske utakmice šest bodova, a na ovakve izjave definitivno nismo navikli proteklih godina.

"Ja sam se hrabro prihvatio ovoga i hoću da govorim samo o prvom mjestu. Meni su savjetovali nemoj govoriti o prvom mjestu, jer nismo najbolji. Znam ja da nismo najbolji, ali nismo ni najgori. Hoću da instaliram jedan mentalitet pobjednički, treniramo i radimo da pobijedimo", kazao je, između ostalog, Hadžibegić. 

Oglasi

Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu u kvalifikacije za EURO 2016. godine ušli smo iz prvog šešira, ali bez obzira na to u izjavama se prednost za prvo mjesto u grupi davala Belgiji.

I uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji Belgijancima smo u startu prepustili ulogu favorita i u izjavama uoči kvalifikacija se već govorilo o borbi s Grčkom za baraž i drugo mjesto.

Ništa drugačije nije bilo ni u naredna dva kvalifikaciona ciklusa, gdje smo prvo mjesto u startu predali Italiji, odnosno Francuskoj.

Svima je jasno da je Portugal veliki favorit za prvo mjesto u ovoj grupi, no najave Faruka Hadžibegića definitivno su pravo osvježenje kada je naša reprezentacija u pitanju i nekako je taj pobjednički mentalitet nešto što nam i fali svih godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nebrojeno puta smo bili na pragu toga da skinemo skalp velikim reprezentacijama (Francuska, Italija, Belgija...) no falilo nam je tog mangupluka i vjere u sebe, a nije rijedak slučaj bio ni da prospemo dva ili tri boda protiv ili ispadnemo u baražu od selekcija sličnog ili manjeg kvaliteta (Grčka, Kipar, Sjeverna Irska, Republika Irska...).

Vidjet ćemo da li će svoju ideju Faruk Hadžibegić uspjeti implementirati, no jasno je da, kada bi uspio, bio bi već to veliki korak ka plasmanu na veliko takmičenje nakon deset godina čekanja. 

Top Komentari

Brazuka
Hahahahahshaha kakvi gluposti čovjek sve može procitat
1 2
Drakula
Koga boli k za reprezentacijom. SAMO SARAJEVO repka se moze i ugasit sto se mene tice
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi