Eldar Ćivić ipak dobija poziv za mečeve s Islandom i Slovačkom?

Znat ćemo vrlo brzo

Eldar Ćivić ipak dobija poziv za mečeve s Islandom i Slovačkom?

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, prije nekoliko dana objavio je svoj prvi spisak na kojem mjesto nije našao Eldar Ćivić, na iznenađenje mnogih. Ipak, to bi se moglo promijeniti.

Za deset dana duelom na Bilinom polju protiv Islanda naša reprezentacija počinje kvalifikacije za EURO 2024. godine, a tri dana kasnije gostuje u Slovačkoj.

Sredinom prošle sedmice selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, objavio je spisak fudbalera na koje računa za te utakmice.

Na iznenađenje mnogih, na spisku svoje mjesto nije našao lijevi bek Ferencvaroša, Eldar Ćivić, koji je od debija 2018. godine standardan u reprezentaciji.

Dečko iz Tojšića je otada do prethodnog okupljanja upisao 24 nastupa za nacionalni tim, postigao jedan pogodak, te bio i kapiten, pa je njegovo nepozivanje zaista čudno.

Oglasi

Ipak, standardni fudbaler mađarskog prvaka koji igra i osminu finala Evropske lige, mogao bi koliko danas dobiti naknadni poziv od novog-starog selektora.

Sinoć se u duelu Marseillea i Strasbourga u Ligue 1 povrijedio Sead Kolašinac i on je upitan za predstojeće dvije utakmice. Više o njegom stanju znat ćemo vjerovatno kasnije danas.

Zadobio je Seo udarac u koljeno i morao je izaći s terena što je učinio klecajući uz pomoć medicinskog osoblja Marseillea, te prve prognoze nisu dobre.

Bilo kako bilo, selektor Hadžibegić svakako se ne smije osloniti samo na rovitog Kolašinca kada je pozicija lijevog beka u pitanju, te se poziv Eldaru Ćiviću čini kao logično rješenje u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On je ove sezone odličan u dresu Ferencvaroša. Ukupno je odigrao 23 utakmice, te postigao jedan gol i dodao šest asistencija. 

Podsjetimo, njegovi klupski saigrači Adnan Kovačević i Amer Gojak su se našli na spisku, dok Muhameda Bešića nema zbog povrede ligamenata. 

Top Komentari

user1677191664
Hahahhah???pisi propalo,,gazibegovic ljevo i dedic desno i kraj
0 0
Salt_boy075
Hhaahha!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi