Faruk Hadžibegić i NSBiH imaju jasan dogovor
Foto - EPA

Rezultati će biti presudni

Faruk Hadžibegić i NSBiH imaju jasan dogovor · Saznajemo

M. Šljivak

Faruk Hadžibegić novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na klupi nacionalnog tima zamijenit će bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

Faruk Hadžibegić danas je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno izabran za novog selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Iskusni 65-godišnji stručnjak tako će po drugi put imati šansu da vodi bh. selekciju nakon neuspjeha kojeg je imao 1999. godine.

Kako SportSport.ba saznaje, Hadžibegić nije dobio dugotrajan ugovor s Fudbalskim savezom BiH. Njegov ugovor trajat će do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potom će u zavisnosti od rezultata biti donijeta odluka o daljoj saradnji s ovim stručnjakom.

Hadžibegiću će u stručnom štabu pomagati Mehmed Janjoš i Nenad Gagro, a novi trener golmana postat će Siniša Mrkobrada.

Oglasi

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine imati poprilično zahtjevnu grupu.

Portugal se naravno vidi kao glavni favorit u grupi J, a pored Zmajeva tu su još Islan, Luksembrug, Slovačka i Lihtenštajn.

Debi će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine imati u martu na domaćem terenu protiv selekcije Islanda (23. mart), a tri dana kasnije bh. tim gostuje Slovačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH Hadžibegić je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor te selekciju Crne Gore...

Top Komentari

pjanke.sa
Kakvo sukcesivno unistavanje repke, bravo Vicooooooo. SAVEZ NAPOLJE!!!! Cuj ugovor selektoru do kraja kvalifikacija hahahahaahahahaaha. Pritisla ga politika da mora staviti Bosnjaka, a on doveo onoga ko je najmanje uspjeha imao i uslovio ga da mora imati rezultate hahaahahaahahaah kakva smijurija!!! SAVEZ NAPOLJEEEEEEEEEE
6 4
plemic
sad kad nas pođe ...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi