Faruk Koca nokautirao sudiju, pa nastavio da prijeti, uslijedila je šokantna odluka sudija u Turskoj

Neshvatljive scene

Faruk Koca nokautirao sudiju, pa nastavio da prijeti, uslijedila je šokantna odluka sudija u Turskoj

Edmir Škorić

Turski fudbal ponovo proživljava teške trenutke i ova fudbalski najtemperamentnija zemlja u Evropi ponovo je večeras pokazala "svoje pravo lice".

Konstantno iz Turske dolaze negativne vijesti, puno je optužbi na sudije i sudijsku organizaciju, uglavnom to dolazi iz manjih timova koji tvrde da ih se potkrada u duelima sa Fenerbahčeom ili Galatasarayjem.

No, večeras su akteri članovi jednog "malog" tima. Konkretno, u prvom planu je bio Faruk Koca, predsjednik Ankaragucua za koji igraju bh. reprezentativci Nihad Mujakić i Andrej Đokanović.

Koca je nakon utakmice protiv Rizespora (1:1) utrčao na teren, zaletio se i sudiju nokautirao. Očekuje ga žestoka kazna, vjerovatno progon iz fudbala na dugo vremena, ali on je odbio da se izvini za ono što je napravio.

Oglasi

Nije jasno šta ga je to toliko iznerviralo i koja odluka sudije Melera. Njegova ekipa je od 50. minute igrala sa igračem manje jer je Sowe dobio drugi žuti karton, ali je i Topcu kod Rizespora u 95. minuti dobio drugi žuti karton. Nedugo nakon toga Gaich zabija za 1:1, Meler je odsvirao kraj, a onda nemile scene i žestoki udarci koje je pretrpio.

Ankaragucu je sa 18 bodova 11. na tabeli i četiri boda iznad opasne zone, dok je Rizespor osmi sa 22 boda.

No, vratimo se mi još malo na Faruka Kocu. Prvi čovjek Ankaragucua je, vjerovali ili ne, u oktobru ove godine od strane Turskog fudbalskog saveza dobio nagradu za fair-play. Koca je dobio nagradu od predsjednika TFF-a Mehmeta Büyükekşija.

“Danas su te greške napravljene protiv Ankaragucua. Ako sudije, koji donose odluke, nastave ovako da upravljaju fudbalom, ovo neće biti moja posljednja reakcija. Kako ću reagovati na nešto što bi se moglo desiti sljedeće, zavisi od mene samog", kazao je prvi čovjek Ankaragucua koji je večeras u centru pažnje fudbalske Evrope.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Upravni odbor Turskog fudbalskog saveza odlučio je održati hitan sastanak i nije isključeno da se otkažu utakmice narednog kola. Ministar pravosuđa Yılmaz Tunc izjavio je da je pokrenuta sudijska istraga protiv odgovornih za napad na sudiju Halila Umuta Melera.

Nakon incidenta, sudije u Turskoj odlučili su da ne učestvuju u utakmicama narednog vikenda. Šokantna, ali opravdana i očekivana odluka.

Top Komentari

MaxBavarac
Neces imati priliku da reagujes na bilo sta poslije ovoga,neandertalac jedan!!!
2 0
Drakula
aBd i kod nas u ligi ce bit ovo samo na kucnim vratima sa glavom od djetata irfana peljte,bilbije,njegomirovica,kazlagica,petrovica i slicnih! Cuvajte djecu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi