Navijači se nadali Bernardu Silvi, Milan umjesto njega dogovorio dolazak Francuza

Favre potpisuje

Navijači se nadali Bernardu Silvi, Milan umjesto njega dogovorio dolazak Francuza

E. Škorić

Milan će u finišu prijelaznog roka realizovati još jedan transfer.

Iako se pojavila mogućnost da Rossoneri angažuju portugalskog reprezentativca Bernarda Silvu iz Manchester Cityja, na žalost navijača slavnog tima sa sjevera Italije to nije bilo moguće.

Milan nije mogao udovoljiti zahtjevima Cityja, ali je pronašao alternativu u francuskoj Ligue 1, gdje Milan već neko vrijeme pronalazi igrače. Iz Francuske je tako ovog ljeta doveo i golmana Mikea Maignana, te lijevog beka Fode Ballo-Tourea i napadača Pietra Pellegrija. Prvi je došao iz Lillea, druga dvojica iz Monaca.

Novo pojačanje je također iz Francuske. Radi se o 23-godišnjeg Romainu Favreu, koji igra za Brest i koji bi u Milanu trebao da bude konkurentan na pozicijama "desetke" i desnog krila.

Favre je već bio na meti Bayerna, Arsenala, Manchester Untieda, a navodno je sada na korak od potpisa za Milan, koji je spreman da ga plati 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Skauti Milana u Francuskoj smatraju da je Favre pravo rješenje za njive potrebe, a ono što Rossonerima najviše pogoduje je to što nije skup i nema visoka primanja.

Milan je sezonu otvorio prošle sedmice pobjedom nad Sampdorijom 1:0 golom Brahima Diaza, a sada u nedjelju dočekuje Cagliari.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi