Mbappeova majka progovorila u sukobu sina i PSG-a: "Igrači odlaze, ali klub ostaje"

Fayza Lamari o nedavnim dešavanjima

Mbappeova majka progovorila u sukobu sina i PSG-a: "Igrači odlaze, ali klub ostaje"

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana PSG i Kylian Mbappe našli su se u novom sukobu. Francuzu se nisu svidjele određene stvari, reagovao je javno, a sada je o tome govorila i njegova majka Fayza Lamari.

U reklamnoj kampanji za prodaju ulaznica za iduću sezonu PSG je bez dozvole nedavno koristio lik Kyliana Mbappea, što se francuskoj zvijezdi nije dopalo.

Mbappe je bio izuzetno ljut na svoj klub što je to uradio bez pitanja i njegovog znanja, nakon čega je klub iz glavnog grada Francuske povukao objavu.

"Vidio sam tu kampanju. Ni u jednom trenutku nisam bio obaviješten o sadržaju i nisam pristao da se taj klip promoviše. PSG je veliki klub, ali njegovo ime nije Kylian Saint Germain", rekao je Kylian Mbappe tada.

Fayza Lamari, majka Kyliana Mbappea, progovorila je o skandalu koji je izbio zbog spornog video snimka, te objasnila svoju i Kylianovu stranu priče. 

Fudbalerova majka tvrdi da je reakcija zvijezde PSG-a bila ljutnja i da između njega i uprave kluba nije bilo tenzija.

Oglasi

Međutim, Fayza Lamari je priznala da je Mbappea prilično uznemirio video koji je klub objavio. 

"Bili smo upoznati s tim slikama, ali nismo znali za šta će se koristiti. Bio je bijesan. Pozvao me je, kao i uvijek kada treba da odluči da li će reagovati na društvenim mrežama.

Svaki put se jave dvije ili tri osobe. Razumijem njegov bijes, ali rekla sam mu da sada nije vrijeme da reaguje. "Strpi se, doći će vrijeme da se razgovara", ali mi je odgovorio: "Ne, neću da čekam, znam posljedice i preuzimam ih". Brzo se naljutio jer je potpuno posvećen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Taj trenutak je prošao. Odgovorio je kao dijete koje je rođeno okruženo društvenim mrežama. Brzo se sve vratilo u normalu, sukoba nije bilo.

Ono što ga nije zadovoljilo je način na koji je njegova pozicija predstavljena u svlačionici. PSG će ostati PSG bez obzira da li Kylian ostane ili ode. Igrači odlaze, ali klub ostaje", rekla je Fayza Lamari, prenosi RMC Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije