Fazio produžio ugovor s Romom

Fazio produžio ugovor s Romom

Edmir Škorić
Teme:

AS Roma je danas objavila kako je produžena saradnja s Federicom Fazijom do 2020. godine.

Fazio je u ljeto 2016. godine stigao iz Tottenhama u Romu, a kako mu je na kraju sezone trebao isteći ugovor, klub je odlučio da ga zadrži, pa je produžen ugovor za još tri godine.

On je u Romi odigrao 59 nastupa u svim takmičenjima i postigao je četiri gola, dok je ove sezone odigrao devet od 10 mečeva u Seriji A.

"Sretan sam jer je Federico sjajan stoper koji puno vrijedi. Njegovim ostankom najavili smo visoke ambicije kluba", kazao je sportski direktor Rome Monchi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fazio je ranije igrao za Sevillu, gdje je imao priliku da sarađuje s Monchijem, dok je u dresu argentinske reprezentacije upisao sedam nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi