Trener Rome protiv sina: Čudno, ali i uzbudljivo
Foto: EPA

Poseban meč

Trener Rome protiv sina: Čudno, ali i uzbudljivo

Večerašnja utakmica 11. kola Serie A između Rome i Bologne bit će posebna za trenera rimske momčadi Eusebija Di Francesca. 

U timu Bologne od prošle godine nastupa Di Francescov 23-godišnji sin Federico, koji mu, kako je rekao uoči utakmice, ne želi otkriti hoće li od 20:45 sati istrčati od prve minute na Olimpicu. 

"Smiješno mi je malo to. Kada ga pitam hoće li igrati, samo kaže da ne zna jer mi ne želi ništa otkriti. Malo mi je ta situacija čudna, ali i uzbudljiva", izjavio je Di Francesco, prenose italijanski mediji, dodavši:

"Čudno mi je pričati o njemu svojim igračima i zvati ga Di Francesco umjesto Federico. Ali jako sam ponosan i sretan zbog svega što je napravio. Može biti još i bolji, ali nadam se da će to izvući tek nakon naše utakmice", istakao je trener Rome. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Francescov sin Federico je karijeru započeo u Pescari, a prije nego što je došao u Bolognu igrao je još za Parmu, Virtus Lanciano, Cremonese i Gubbio. Upisao je i šest nastupa za mladu reprezentaciju Italije. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi