Sprema se još jedan veliki transfer na relaciji Minhen - Barcelona

Bavaraci "spremaju osvetu"

Sprema se još jedan veliki transfer na relaciji Minhen - Barcelona

Edmir Škorić

Barcelona je prošlog ljeta Bayernu "ukrala" Roberta Lewandowskog, ali njemački prvak sada sprema "osvetu" Kataloncima.

Barcelona je ljetos iskoristila želju Lewandowskog da napusti Njemačku, pa ga za 45 miliona eura dovela u svoje redove i ispostavio se to kao dobar potez španskog velikana.

Sada Bayern želi da uzvrati istom mjerom, s tim da su Bavarci "naciljali" defanzivca Barcelone. Ronald Araujo igra sjajno i jedan je od ključnih defanzivaca katalonskog tima, a njemački klub je upravo njega postavio kao svoju primarnu metu u narednom periodu.

Araujo je u Barcelonu došao u ljeto 2018. godine iz urugvajskog Bostona za manje od pet miliona eura. Prvo je igrao za B tim, a od 2020. godine je član seniorske ekipe.

Prema riječima njemačkog novinara Floriana Plettenberga, Bayern prati Ronalda Arauja više od dvije godine, a trener Bayerna Thomas Tuchel veliki je fan urugvajskog reprezentativca. Araujo je svjestan interesa Bavaraca, no Barcelona mu želi produžiti ugovor koji mu istječe u ljeto 2026. i to sa povećanjem plate.

Oglasi

Ostaje da se vidi kakva će biti odluka Arauja, pošto je interes iz Minhena veliki, a klub je spreman dobro da ga plati. Njegova trenutna tržišna vrijednost procijenjena je na 70 miliona eura.

I fudbaler Arsenala na radaru Bavaraca

Pored Arauja, Bayern je zainteresovan i za Takehira Tomiyasua iz Arsenala. Njega je londonski klub doveo iz Bologne prije dvije godine za oko 19 miliona eura, a on je do sada odigrao 69 utakmica.

Svestrani fudbaler privukao je pozornost Bayerna, pošto može da igra na svim pozicijama u odbrani, no Arsenal ne želi da proda Japana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilo kakav transfer isključuje se u januaru pošto će Tomiyasu predstavljati Japan na Azijskom kupu, ali na ljeto bi Bayern mogao da krene po ovog fudbalera.

Svakako će se vremenom povećati transfer lista Bayerna, a vjeruje se da je dovođenje defanzivnih igrača primarna stvar i da će Thomas Tuchel inzistirati na tim igračima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi