Kimmich je "prelomio", pitanje je samo koliko će zaraditi Bayern?
FOTO - EPA

Napušta Bavarce

Kimmich je "prelomio", pitanje je samo koliko će zaraditi Bayern?

Adnan Beganović

Joshua Kimmich će gotovo sigurno u ljetnom prelaznom roku napustiti redove Bayerna. Mnogobrojni klubovi žele ga u svojim redovima, ali čini se da je najbliže odlasku u Barcelonu.

Njemački reprezentativac Joshua Kimmich na ljeto bi mogao napustiti redove Bayerna, a njegov novi klub mogla bi biti Barcelona.

Naime, prema pisanju španskih medija, Barcelona u ljetnom prelaznom roku namjerava osnažiti vezni red, a navodno je Kimmich najveća želja katalonskog ponosa.

Trener Barcelone, Xavi, jako cijeni njemačkog reprezentativca i kako navode španski mediji, već je s njim obavio nekoliko razgovora u kojima je Kimmich istakao da je spreman doći u Barcelonu.

Naravno, problem može predstavljati to što sjajni veznjak ima ugovor sa Bayernom do ljeta 2025. godine, no kako će na ljeto zapravo ući u posljednju godinu ugovora, sasvim sigurno je i da će Bavarci pokušati zaraditi. Kimmichova vrijednost procijenjuje se na 75 miliona eura.

Oglasi

Kimmich sa saigračima obilježava Oktoberfest

Kimmich je u Bayern stigao 2015. godine iz Stuttgarta i s ovim klubom je osvojio sve što se može osvojiti. Standardni je njemački reprezentativac, odigrao je ukupno 82 meča za nacionalni tim.

U ovoj sezoni je odigrao 17 utakmica za Bayern i pritom je upisao sedam asiatencija.

I Manchester City želi Kimmicha

Međutim, nije Barcelona jedina koja bi sjajnog njemačkog fudbalera rado vidjela u svojim redovima, odnosno za njegovim uslugama je zainteresirano ješ nekoliko vrhunskih klubova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među njima se izdvaja Manchester City, kojem neće biti problem platiti obeštećenje koje Bayern bude želio.

Sve u svemu, čini se da Kimmichova era u Bayernu završava na ljeto naredne godine, a biće zanimljivo pratiti koji klub će odabrati za nastavak svoje uspješne karijere.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Barcelona nema za žvaka a kakva kupovina novinarčiću
0 0
Prvo neće otići Drugo ako ode to će Bayernu biti nevjerojatno pojačanje jer i sam zna da je tu što je njemac prevara od igrača , navikani švabo Treće nisu ni svjesni klubovi koji ga dovede koliko će to izgledati sporo , dosadno .... Četvrto prodaj ga Bayernu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi