Kao prije 30 godina: Novi dresovi Barcelone su apsolutna romantika

Isplivao novi izled

Kao prije 30 godina: Novi dresovi Barcelone su apsolutna romantika

Eldar Ganibegović

Poznati sajt Footy Headlines objavio je fotografije novog dizajna domaćeg dresa Barcelone za sezonu 2022/2023.

Kako navode španski mediji, inspirisan je Olimpijskim igrama 1992. godine koje su se održale u glavnom gradu Katalonije.

Sezona 2021/2022. još traje, ali Barcelona je već izgubila šanse za uspjeh u svim takmičenjima. Stoga su na Camp Nouu u tijeku intenzivne pripreme za sljedeću sezonu. Osim sportskih planova, za klub je važan i poslovni aspekt. Stoga je klubveć spremio dizajn novih dresova.

Na priloženim fotografijama možete vidjeti da majica ima tradicionalne bordo i crvene pruge te diskretne plave pruge smještene na rukavima, vratu... No, još nema logo novog sponzora – švedskog streaming servisa Spotify. Trebao bi biti zlatne boje, baš kao i logo proizvođača dresova, američke kompanije Nike.

[twitter]https://twitter.com/Footy_Headlines/status/1519010431536349184?s=20&t=ChVWLwf6tcT-LY4ZbALjcg[/twitter]

Prema katalonskom dnevniku "Sport", dizajn novog dresa inspirisan je Olimpijskim igrama koje su se održale u Barceloni 1992. godine i transformacijom koju je grad doživio posljednjih godina. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ove sezone doživjela veliku transformaciju. Novi trener Xavi Hernandez, koji je u oktobru zamijenio Ronalda Koemana, dobio je zadatak napraviti revoluciju i za sada mu ide prilično dobro.

Momčad pod njegovim vodstvom definitivno je popravila svoje rezultate , ali prije svega stil igre. Značajne promjene napravljene su i po pitanju transfera jer su se pridružili igrači poput Pierre-Emericka Aubameyanga i Ferrana Torresa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi