Velikan pokazao interes za Pjanića, ali ponuda za Barcelonu je grozna
Foto - Instagram

Nude isto što i Bešiktaš

Velikan pokazao interes za Pjanića, ali ponuda za Barcelonu je grozna

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) neće ostati član Barcelone iako je ugovorom vezan za ovaj klub do 2024. godine.

Bh. veznjak nije u planovima trenera Xavija Hernandeza, pa će on za narednu sezonu morati da potraži novi klub.

Interes za iskusnog veznjaka itekako postoji. Dosta je klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a među njima je i ekipa Intera.

Katalonski list Sport danas javlja kako su Nerazzurri zainteresovani za potpis bh. veznjaka. Međutim, nemaju namjeru da ga otkupe od Barce već da ga dovedu na posubu.

Ponuda koju su uputili prema Barceloni nije ništa spektakularno. Inter je spreman da plaća samo dio plate Miralema Pjanića, odnosno 2.75 miliona na godišnjem nivou.

Upravo toliko ove sezone našem fudbaleru plaća i turski Bešiktaš, gdje je trenutno na posudbi. Ostatak plate koja je navodno preko šest miliona eura i dalje plaćaju Katalonci, pa i italijanski velikan uz taj zahtjev želi uzeti Pjanića na posudbu u narednoj sezoni.

Oglasi

Odavno nije neko tako žestoko kritikovao Miralema Pjanića kao legendarni turski napadač

Bešiktaš je na svom terenu doživio ubjedljiv poraz od Kasimpaše sa 3:0 u okviru 34. kola turske Superlige.

Bešiktaš je bio favorit u ovom meču i niko nije očekivao da će doživjeti tako težak poraz pred svojim navijačima.

Nakon loše partije Pjanića je kritikovao i legendarni turski fudbaler Nikat Kahveci koji je priznao da je od bh. veznjaka dosta više očekivao kada je stigao u Bešiktaš.

"Nakon duže pauze ne mogu reći da Pjanića uopšte vidim u startnih 11 u Bešiktašu. On nije pokazao svojim igrama da tu treba biti. U Bešiktašu igra jako, jako loše i to je činjenica. O Pjanićevom CV-u niko ne može da govori, ali nije na tom nivou", rekao je Kahveci i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada je došao u klubu svaki navijač Bešiktaša je bio iznenađen zbog toga. To je bio totalno neočekivan transfer, ali mora se priznati da Pjanić nije ispunio ni blizu ono što se očekivalo. Ni slobodni udarci mu više ne idu kako treba, a svi znamo kako ih je izvodio prije".

Pjanić je ove sezone odigrao u svim takmičenjima 26 utakmica za Bešiktaš i upisao je četiri asistencije, te nije uspio da postigne još uvijek pogodak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tshabalala
Pa kako nece biti los kad je u pola Prvenstva u Spaniji otisao da nadogradi kosu..ee bem ti zivot
5 2
PRESEDAN
Ovaj je zreo za TC
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi