Hrvat je za istu stvar dobio šut kartu, šta će biti s Thomasom Tuchelom?
Niko Kovač je nakon poraza 5:1 u Frankfurtu dobio otkaz, a šta će biti s Tuchelom?

Bayern doživio debakl

Hrvat je za istu stvar dobio šut kartu, šta će biti s Thomasom Tuchelom?

E. Ganibegović

Historija za Bayern se ponavlja. Jučer su doživjeli fijasko u Frankfurtu, no nije ti prvi put posljednjih godina. Prošli put je cijenu platio trener, a sada?

U toku reprezentativne pauze u martu mjesecu kao bomba odjeknula je vijest da Julian Nagelsmann napušta klubu Bayerna. Na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel.

Bio je to jako loš potez Uprave minhenskog kluba. Tim je s Tuchelom ispao iz Lige prvaka i DFB-Pokala, a titulu u Bundesligi osvojili su najviše zahvaljujući nesposobnosti Borussije Dortmund koja u posljednjem kolu nije pobijedila za titulu.

Ove sezone u Ligi prvaka Bayern je vrlo rano osigurao osminu finala, a pravi šok u DFB-Pokalu gdje je ispao od trećeligaša.

Kada je Bundesliga u pitanju, trzavica nije bilo tako mnogo, do jučer. Vodi Bayern mrtvu trku s Bayerom, ali jučer je s 5:1 deklasiran u Frankfurtu od Eintrachta.

Marmoush, Dina Dbimbe i Larsson su pogađali za 3:0 do 36. minute, da bi u 44. smanjio Kimmich, te se očekivalo da bi Bayern mogao krenuti po izjednačenje.

Oglasi

Međutim, Dina Dbimbe i Knauff su u uvodnih 15 minuta drugog dijela riješili pitanje pobjednika, te nanijeli Bayernu zaista težak poraz.

Niko Kovač dobio otkaz

Zanimljivo, identičan poraz Bayern je doživio 2. novembra 2019. godine u 10. kolu Bundeslige.

Boateng je dobio crveni karton u 9. minuti, Eintracht je poveo preko Kostića i Sowa s 2:0, da bi Lewandowski smanjio na 2:1 do odlaska na pauzu.

Abraham, Hinteregger i Paciencia su dovršili Bayern u drugom poluvremenu. Epilog svega bio je otkaz za hrvatskog stručnjaka, Niku Kovača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da vidimo šta će biti s Thomasom Tuchelom. Da li će i njemu presuditi debakl u Frankfurtu ili čelni ljudi Bayerna za njega imaju više razumijevanja?

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Klempo ljuti propuh
0 0
17Vkbr
Nije trebao ni dolazit, gdje i sta je napravio. Svugdje razvalio. Evo i Bayern je sad postao knta za nabijanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi