Noćna mora za Bayern u Frankfurtu: Bavarci upisali jedan od najtežih poraza
FOTO: EPA

Horor subota za tim iz Minhena

Noćna mora za Bayern u Frankfurtu: Bavarci upisali jedan od najtežih poraza

H. Zilić

Odigrano je pet utakmica 14. kola njemačke Bundeslige u subotnjem termin od 15:30, a rezultat i Frankfurta je bio u centru pažnje. Eintracht je dočekao Bayern i Bavarcima nanio jedan od najtežih poraza u historiji rezultatom 5:1.

Bayern je odigrao očajan meč. Tim iz Frankfurta je bolje otvorio utakmicu i nagrađeni su u 12. minuti kada je Marmoush pogodio za 1:0.

Nakon gola domaćina očekivala se reakcija Bayerna, ali fudbaleri iz Minhena kao da su prespavali prvo poluvrijeme.

Eintracht to koristi i postiže još dva gola u pet minuta. Za 2:0 pogodio je Din Ebimbe u 31. minuti, a za 3:0 strijelac je bio Larsson u 36. minuti utakmice.

Ipak u finišu prvog poluvremena, Bavarci se vraćaju koliko toliko u meč. U 44. minuti dobra akcija gostiju, Sane asistira, a Kimmich pogađa za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Grozan start i drugog poluvremena za Bayern. U 50. minuti Dina Ebimbe pogađa za 4:1, visoko i nevjerovatno vodstvo tima iz Frankfurta.

Nastavak brodoloma za Bayern u 60. minuti, Knauff je pogodio za nevjerovatnih 5:1 što je bio i konačan rezultat. Težak udarac za Bavarce u to nema sumnje.

U ostalim mečevima, Union Berlin se trznuo dolaskom Nenada Bjelice na klupu i danas su savladali Borussiu Monchengladbach rezultatom 3:1 u najboljoj utakmici ove sezone.

U ostalim mečevima subotnjeg programa koji su počeli u 15:30 postignuti su ovi rezultati:

Heidenheim - Darmstadt 3:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wedrer Bremen - Augsburg 2:0

Wolfsburg - Freiburg 0:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Svaka cast Frankfurt @
3 0
LedeniTuzla
****a cifuts*a ugasili se Amin
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi