Na 'ruševinama' Chieva nastao je novi klub: Predvodi ga legenda koja se sa 42 godine vraća na teren
Foto - Twitter

Sergio Pellissier se vraća kao igrač novog kluba

Na 'ruševinama' Chieva nastao je novi klub: Predvodi ga legenda koja se sa 42 godine vraća na teren

M. Šljivak

Nekadašnji član Serije A Chievo iz Verone prestao je postojati ove godine.

Zbog finansijskih problema i nemogućnosti da se klub stabilizuje, klub je prestao da postoji nakon 92 godine, usprkos velikim naporima da se to ne dogodi.

Legenda kluba Sergio Pellissier pokušao je spasiti Chievo. Međutim, nije uspio pronaći nove investitore i klub se morao ugasiti.

Pellissier nije odustao već je na 'ruševinama' Chieva odlučio napraviti novi klub koji će nositi ime FC Clivense.

Oglasi

Prvobitno je bila ideja da klub nosi naziv Chievo 2021, ali zbog pravnih poteškoća morao je odabrati novo ime i odlučio je da o bude FC Clivense.

Ovaj klub će takmičenje početi u devetom rangu italijanskog fudbala, a na terenu će ga predvoditi upravo 42-godišnji Pellissier.

Pellissier je u dresu Chieva odigrao 517 utakmica i postigao je 139 golova.

FC Clivense će već danas odigrati svoj prvi meč i Pellissier je spreman učiniti sve kako bi vratio fudbal navijačima Letećih magaraca.

Top Komentari

Klicko
Romantika
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi