Dudić nakon poraza nije nezadovoljan: "Nije lijepo izgubiti, ali ovo je utakmica za analizu"

Trener FK Sarajevo

Dudić nakon poraza nije nezadovoljan: "Nije lijepo izgubiti, ali ovo je utakmica za analizu"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo završio je pripreme u Sloveniji porazom od NK Celje s 2:0.

Nakon ove utakmice svoj komentar na utakmicu dao je trener Bordo tima Feđa Dudić. On nije nezadovoljan igrom svog kluba.

"Nije lijepo izgubiti, pa ni u pripremnoj utakmici. Dobar pokazatelj, dobra utakmica za analizu. Boli kada se prime dva gola iz prekida. Igranje prekida je odgovornost, igrača pratiš do kraja", rekao je Dudić i nastavio ej:

"Nisu nam dali puno prostora, nazad su jako sigurni. Par puta su nam izigrali presing, imali smo kašnjenja. Dobra utakmica za analizu. Možemo da popravimo određene stvari u igri. Ne mogu biti nezadovoljan jer smo kreirali četiri - pet situacija, ali kvalitet je bio manji u odnosu na TSC".

Danas su priliku za igru dobili i novi igrači Muhammed Musa i Vlatko Drobarov.

"Doziramo sve igrače. Musi smo dali 45 minuta, nije to još onaj igrač zbog čega smo ga doveli. Vlatko je izašao iz povrede, bitno je da je napravio minutažu, ima nesigurnosti. Bitno je da je tu i da imamo širinu na tim pozicijama. Kvalitet će biti iz dana u dan veći".

Avramovski, Kapić i Ikić nisu igrali zbog povreda. Uskoro bi međutim sva trojica trebala početi s treninzima.

"Kapić je dobio jedan udarac na treningu u tetivu. Ivan Ikić je iskrenuo zglob i već 4-5 dana nije u trenažnom procesu. Trebali bismo uskoro imati kompletnu ekipu. Avramovski ima u četvrtak pregled i ako bude OK polako ćemo dizati njegov nivo fizičke spreme".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u nedjelju igra meč s GOŠK-om. To je trebala biti generalka za Premijer ligu, ali vrlo je izvjesno da neće biti tako jer bi moglo biti odgoda utakmica zbog nastupa protivnika na evropskoj sceni.

"Planirali smo GOŠK kao generalku. Vidjet ćemo do subote da vidimo zahtjeve o odgodama. Ako se to desi, promijenit ćemo plan. Nekako smo trenirali formu za prvo kolo 17.7, a ako bude drugačije snaći ćemo se, nećemo kukati. Sigurno da nam to remeti planove", istakao je Feđa Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Dudiću mrš iz svetinje.Samo Sarajvo!!!
4 13
NorthSide
Dušmani popušite ga prvo Feđi, pa igračima pa onda svim navijačima Sarajeva!
11 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi