Feđa Dudić: Po gradu se misli da su bodovi već upisani no nećemo podleći toj priči
Feđa Dudić oprezan je pred gostovanje Slobode

Sjajni trener Veleža za SportSport.ba

Feđa Dudić: Po gradu se misli da su bodovi već upisani no nećemo podleći toj priči

FK Velež sutra će na svom stadionu Rođeni pokušati nastaviti pobjednički niz protiv FK Sloboda koja u Mostar dolazi nakon solidne partije protiv prvaka FK Sarajevo kojem su na svom Tušnju otkinuli dva boda.

Kako to obično biva, u gradu na Neretvi stvorila se velika euforija među pristalicama Veleža, no pred sutrašnji meč trener Rođenih Feđa Dudić u najavi utakmice za SportSport.ba ipak poziva na oprez:

"Vidim da se u gradu već stvorila euforija i priča da utakmicu sa Slobodom treba samo odraditi" - rekao je Dudić i nastavio:

"Bodovi su se unaprijed upisali ali ja neću podleći toj priči. Svjestan sam da je navijače uhvatio jedan vid euforije no nas sutra očekuje zaista težak meč. Ekipa Slobode je u zadnjem kolu protiv Sarajeva pokazala da bez obzira u kakvim se problemima nalazila da ima svoj kvalitet tako da nama ništa ispod maksimalnog pristupa neće donijeti dobro u ovom meču. Treba se sjetiti naše prve utakmice prije nešto više od dva mjeseca. To je bila moja prva utakmica na klupi Veleža, mi smo imali nula bodova a Sloboda 4 i bila je apsolutni favorit. U međuvremenu smo mi skupili bodova onoliko koliko imamo, Sloboda samo 13 a imali su i dosta svojih problema. Mi smo se u tom periodu podigli u svakom pogledu, igramo dobro, osvajamo bodove i imamo odličnu atmosferu".

"Slobodini problemi neće nas zavarati jer se radi o kvalitetnoj ekipi s kvalitetnim pojedincima i namjeravamo ući s maksimalnim angažmanom u ovu utakmicu. Imaju i novog trenera koji je u Tuzla Cityju radio dobar posao i vjerujem da će zasukati rukave i napraviti nešto i u Slobodi jer se radi o velikom radniku i iznimno ga poštujem kao trenera".

Dotakao se Dudić i stanja u ekipi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dino Hasanović ima tri žuta kartona i to je već veliki hendikep, a Vehabović od Čelika vuče probleme sa zadnjom ložom i još nismo sigurni hoće li konkurirati za sutrašnju utakmicu. Ko god bude istrčao na teren pred sobom će imati samo jedan zadatak a to je pobjeda. Nadam se dobroj posjeti kao i do sada te da ćemo se na pravi način zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci svo ovo vrijeme koje sam na klupi Veleža" -rekao je Feđa Dudić za SportSport.ba

Utakmica između Veleža i Slobode igra se sutra u 13:30h na stadionu Rođeni. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Disha
Pa samo sliku pogledajte,.. Uskoro Arena Rodjeni koja ce biti najljepsi stadion u drzavi. Forza Velez
9 2
starmac
FEDA!Sutra je utakmica i ispit dali idemo u mirnu luku .Imate motiv,imate srce i hocemo da ga ostavite na terenu.Za publiku nebrinite.Stadion ce biti pun,taman da cuskije padale.MUSVDG
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti