Nije imao petlju da reaguje: Pogledajte šta je Urugvajac napravio njemačkom sudiji
Urugvajski veznjak odlučio je sudiji reći šta misli o odluci da pokaže na penal za Ganu (Foto: Screenshot)

Pravo u lice

Nije imao petlju da reaguje: Pogledajte šta je Urugvajac napravio njemačkom sudiji

M. Šljivak

Reprezentacija Urugvaja ostala je bez plasmana u nokaut fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ovoj selekciji je osmina finala izmakla zbog samo jednog gola, pa je uzaludna bila pobjeda nad Ganom od 2:0.

Urugvaj je savladao Ganu s 2:0 u jednom zaista ludom meču. Ipak, to im je bila uzaludna pobjeda jer ne idu u osminu finala.

Krivce za neuspjeh Urugvajci su našli u sudijama. Napali su Daniela Sieberta i njegove pomoćnike nakon meča i sudije su morale napustiti teren u pratnji osiguranja.

Zanimljiva scena u kojoj je glavnu ulogu imao sudija Siebert dešavala se nakon penala kojeg je dosudio za Ganu nakon 20 minuta igre.

Golman Urugvaja Rochet 'skinuo' je udarac Andrewa Ayewa s bijele tačke. Uslijedila je potom scena koja će se prepričavati.

Oglasi

Veznjak Urugvaja i Real Madrida Fede Valverde odlučio je odbranu proslaviti ispred njemačkog sudije. Doslovno mu se čovjek unio i nasmijao u lice, ali ovaj nije reagovao.

Valverde je prošao i bez upozorenja. Siebert kao da nije imao petlje napraviti bilo šta u ovom slučaju, pa je urugvajski veznjak prošao bez kazne.

Treba istaći da je njemački sudija u ovom meču pustio nešto jaču igru. Mnogi startovi koji su bili za karton nisu sankcionisali te je tek u finišu meča podijelio nekoliko čistih kartona.

Ipak, nesretni čovjek je na kraju proglašen krivcem kod Urugvajaca. Jedva je otišao s terena i umalo je došlo do linča.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj nakon svega ide kući. Ovo je kraj jedne velike generacije jer se nakon Katara opraštaju Luis Suarez, Diego Godin, Edinson Cavani...

Najveći uspjeh ove generacije je polufinale Svjetskog prvenstva 2010. godine kada nisu uspjeli preko Nizozemske do finala, a zatim su u borbi za treće mjesto poraženi od Njemačke.

Top Komentari

axel42
Nije samo u ovoj situaciji! Bilo je još toga kako mlataraju rukama prema sudiji, psuju, guraju itd itd.. Još ono na kraju!! Ja neznam što ove sudije sebi ovako nešto dozvoljavaju!! Ma samo djeli kartone čovječe, pa nek onda glumi majmuna!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi