Urugvajci potpuno izgubili glavu i krenuli u obračun sa sudijom
Potpuni haos nakon utakmice između Urugvaja i Gane i napad na sudije iz Njemačke (Foto: Screenshot)

Nakon duela s Ganom

Urugvajci potpuno izgubili glavu i krenuli u obračun sa sudijom

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Urugvaja je nakon velike drame ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Urugvajcima nije pomogla pobjeda nad Ganom od 2:0 jer je Južna Koreja savladala Portugal s 2:1 i zbog bolje gol razlike je prošla u nokaut fazu takmičenja.

Urugvaj je odigrao odličan meč protiv Gane. Slavili su s 2:0, ali to im na kraju nije pomoglo da dođu do prolaza među 16 najboljih selekcija svijeta.

Ovoj selekciji nedostajao je jedan gol za prolaz dalje. Kako ga nisu uspjeli zabiti kao krivca su vidjeli sudije ovog meča.

Igrači Urugvaja su nakon posljednjeg zvižduka krenuli prema sudiji Danielu Siebertu i njegovim pomoćnicima. Tražili su objašnjenja i bili su veoma žestoki.

Najglasniji su bili Edinson Cavani i Jose Gimenez. Zbog protesta su dobili žute kartone, a na kraju je Diego Godin pokušao da uhvati za ruku Sieberta.

Na kraju mu to nije pošlo za rukom. Sudije su u pratnji osiguranja ispraćene s terena, a Urugvajci su ostali tugovati.

Oglasi

Apsolutno niko im nije kriv što nisu upisali pobjedu s većom razlikom. Povukli su se nakon drugog gola smatrajući da Koreja neće postići gol protiv Portugala i krivica je samo njihova.

OVDJE pogledajte ovu zaista ludu reakciju igrača Urugvaja.

Za mnoge igrače Urugvaja među kojima su legende Luis Suarez, Edinson Cavani i Diego Godin, ovo je posljednje prvenstvo svijeta i nije nikakvo čudo što su završili u suzama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iz grupe H kao prvoplasirani u nokaut fazu ide ekipa Portugala i oni će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Švicarske, Srbije ili Kameruna.

S druge strane Južnoj Koreji slijedi veliki meč. Oni će za protivnika gotovo sigurno imati selekciju Brazila.

Top Komentari

RuthlessDyni
Čiste penal nisu svirali Cavaniju tako da sudije jesu krivi.
0 0
SamoSiroki
Kakvo se sviraju mogli su i ovog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi