Federalni prvoligaš se oglasio: "Prihvatamo sve osim nastavka odigravanja utakmica"

Šta će biti sa Prvom ligom FBiH?

Federalni prvoligaš se oglasio: "Prihvatamo sve osim nastavka odigravanja utakmica"

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će se prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastaviti.

Više informacija očekuje se u narednim danima, no veliko je pitanje da li je regularno da se prvenstvo prekine iako je u drugom dijelu sezone odigrano jedno kolo.

Klubovi zbog nepostojanja sistema, netransparentnog rada i preživljavanja iz sezone u sezonu, sada su u teškoj situaciji. Većina ih je za prekid prvenstva, što je gledano iz sportskog aspekta potpuno razočaravajuće.

Zvijezda Gradačac je prvi klub koji je javno odlučio da iznese svoje mišljenje. U Gradačcu smatraju da prvenstvo treba biti okončano.

Navode je nemoguće sačuvati zdravlje svih učesnika u takmičenju, a pozivaju se i na finansijski aspekt koji će donijeti klubova velike probleme i udare na budžet.

"Na osnovu svega toga, Upravni odbor je zaključio da nastavak takmičenja nema svrhe i potrebe, a naročito ako se utakmice budu igrale bez prisustva gledalaca. Prihvatamo bilo koji model okončanja sezone 2019/20, osim nastavka odigravanja utakmica", stoji između ostalog u saopštenju Upravnog odbora NK Zvijezda koje možete pročitati u nastavku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neprilagodjeni
Jedan od vecih prevarantskih klubova u BiH u posljednje vrijeme. Ciganluk i seljakluk prisutan u klubu odavno. Lopovska uprava. Treba da ispadnu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi