Bernardeschi završio transfer koji će biti najveće iznenađenje ovog ljeta

Stigao u Toronto

Bernardeschi završio transfer koji će biti najveće iznenađenje ovog ljeta · Zvanično

Endin Čaušević

Bivši fudbaler Juventusa, Federico Bernardeschi, odlučio je karijeru nastaviti u američkom MLS-u.

Bernardeschi je ovog ljeta napustio Staru damu nakon što mu je istekao ugovor i nije s čelnicima Juventusa uspio da dogovori produženje saradnje.

Međutim, mnogi su očekivali da će ovaj 28-godišnjak ostati u Evropi i još uvijek igrati na najvišem nivou jer je u najboljim godinama. No, Bernardeschi je uspio sve da šokira izborom novog kluba.

Pisanja italijanske javnosti su se ostvarila jer je Bernardeschi zaista potpisao za Toronto gdje će sigurno biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

On je jučer doputovao u Kanadu gdje će danas odraditi ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor s klubom koji se takmiči u američkom MLS-u.

Bernardeschi je drugo veliko pojačanje Toronta nakon što je ovaj klub nedavno ozvaničio dolazak Lorenza Insignea. S Torontom je potpisao trogodišnji ugovor.

Kao što je poznato Bernardeschi je ponikao u dresu Fiorentine iz koje je na ljeto 2017. godine za 40 miliona eura prešao u Juventus. Nakon pet sezona u dresu Stare dame odlučio se na odlazak iz Evrope što je sigurno veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi